Založ si blog

Nevera a život vo falošnom svete

Nahovárajme si, že sa nás to netýka. Aká krásna je nevedomosť. Každý druhý človek je neverný emocionálne, či fyzicky a možno ešte viac. Stretávame sa s ňou priamo v lepšom prípade nepriamo. Myslíte si, že vy ste výnimoční a stále sa vás to netýka? Možno áno, možno nie. Jediný to vie s istotou povedať váš partner.

Zdá sa vám, že sa istý čas správa divne? Všimli ste si, že je mysľou tisíc míľ ďaleko? Pristihli ste ho, že sa vykrúca a kryje pred vami telefón? Tvári sa, že vás počúva, ale na druhý deň sa pýta na to isté, čo ste mu už povedali? Správa sa separátne (chce si rozdeliť účty, peniaze)? Je nerozhodný a odkladá záväzné rozhodnutia? Nespomenul si na vaše výročie? Pomer darčekov od vás jemu a jeho k vám je 10:1? Nemá záujem o spoločné aktivity? Ani si neviete spomenúť, kedy naposledy niečo pripravil pre spoločnú romantikú chvíľku? Chodí von s kamarátmi a neberie vás tiež, vraj vy by ste sa nudili? Chodí neskoro z práce domov, aj keď ostatní kolegovia sú už doma? Žiada od vás viac súkromia? Obviňujete vás z nedostatku pozornosti?

Pozor je tam zárodok nevery. Ak poznáte svojho partnera natoľko, že viete zaňho dať ruku do ohňa, buďte dvakrát ostražitejší.

Nedostatky buď to napravte, prineste opatrenia do vzťahu, aby sa neopakovali a vydiskutujte si to, ale ak iniciatíva je zväčša z vašej strany, tak je to nerovnocenný partner (je na vás, či taký vzťah chcete), alebo vás podvádza psychicky alebo fyzicky, len sa vám to bojí povedať.

Potom ostáva pár dôvodov prečo ostáva s vami a to, buď je slabý a bojí sa zmeny, alebo máte niečo, čo ten druhý nemá (peniaze, sociálne postavenie, fyzickú krásu, múdrosť, ktorú obdivuje, lásku, ktorú jej ten druhý nedá, lebo tiež sa rád vraci domov do teplej posteli k starej).

V každom prípade v takých vzťahoch ostávajú iba alibisti a strachopudi na strane podvádzajúcich a zaslepenci či naivisti na strane podvádzaných. Tak alebo onak, takéto vzťahy sú prázdne. Existujú iba zo zotrvačnosti a zo zvyku. Ak si vo vzťahu nehovoríte všetko, tak intimitu nikdy nedosiahnete a dôveru máte iba limitovanú. Keď sa potom prevalí jeden prešľap, už nikdy nebudete veriť plne a o tom, čo neviete alebo dotereaz ste nevedeli (prázdne miesta), si začnete domýšľať negatívne scenáre. Môžu a nemusia byť pravdivé, ale keď druhá strana sa nebráni, tak asi vaše domnienky sú správne.

Závidím ľuďom, ktorí majú žalúdok a preglgnú neveru. Závidím tým, ktorí sa snažia všetko napraviť, lebo ľudia sa môžu zmeniť. Ale ľutujem tých, ktorí pretrvávajú vo vzťahu z pohodlnosti, z nevedomosti, čo chcú od života a vezú sa, zo strachu zo samoty, či z využívačnosti. Keď očakávate od druhého to, čo sami neposkytujete, čo asi dostanete? Lebo žiť vo falošnom svete je horšie ako poznať pravdu, hocaká by bola…

 

PS: Jednoduché preavidlo rovnocenného vzťahu: Rob druhému to, čo chceš, aby on tebe robil.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604475x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu