Založ si blog

Keď je štát a spoločnosť nastavená pre zlodejov a lenivcov. . .

…môže to vyzerať práve tak ako teraz. Mladí, ambiciózni, vzdelaní a pokrokoví radšej odíjdu, lebo spoločnosť ich buď zahltí problémami, alebo udupe, či štát ich zničí.

„Je lepšie sa nechať niesť na vlne. Nechaj to tak, alebo nech sa to samo napraví“, počúvam tak často. Nanešťastie nie som s tých, ktorí si vysvetľujú, že svet si ide vlastnou cestou, nech konajú ako konajú. Verím, že svet si vytvárame sami. Akurát, že ak si kvapkou v mori, tak more zmenu nepocíti.

To zneužívajú vodcovia na vrchole spoločenskej či svetovej pyramídy, ak to zovšeobecním na svet, ale stačí, ak si vezmeme, že už v našej krajine máme podobnú pyramídu. Systém, pod ktorým chápem rovnako štát ako aj spoločnost pracuje na princípe urovňových sýt. Ak chceš postúpiť do jednej úrovne musíš preukázať chamtivosť = túžbu po peniazoch. Ak chceš postúpiť ešte vyššie a rozhodovať, tak musís preukázať bezcitnosť a rozhodnosť = posadnutosť riadiť. Všetky tieto neduhy majú pre ich uplatňovateľov vedľajší pozitívny výsledok = väčšiu slobodu a moc nad osudmi iných.

Je jasne, že vybrať si morálne zlo je jednoduhšia cesta ako ísť cestou morálneho dobra. Tým pádom môžeme povedať, že lenivci si radšej vyberú morálne zlo, postúpia vyššie v spoločenskej pyramíde a preto spoločnosť a štát takto vyzerajú. ´

Lebo charakterný, múdry a uvedomelý sa zdráha prijať bremeno zodpovednosti, kým lenivý, chamtivý, bezcitný a hlúpy nič také ako zodpovednosť necíti a to mu nebráni byť rohodným.

Nečakám od zlodejov, lenivcov, chamtivcov a hlupákov žiadne priznanie sa k tomu, veď zlodej ani klamár sa nikdy neprizná, že je vinný, ak nemá charakter, práve naopak pre chýbajúci chrakter to bude do nekonečna popierať…

www.obcianskainiciativa.sk

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1601065x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu