Založ si blog

Hanba tlupe opíc z NR! ! ! Kde takáto agresia môže zájsť, ak sa rázne nepostavíme na odpor? !

Keď sa včera prevalila Slovenskom správa o opätovnom vyčíňaní pouličných bitkárov, kde polícia má dokonca záznam z verejnej kamery, no napriek tomu nebolo doteraz spravodlivosti učinené za dosť, poukázalo to len na fakt, že bezpečnosť a spravodlivosť na Slovensku je rovnako utlačená ako napadnutí študenti v študentskom bare.

Kto nevie o čom hovorím, može si pozrieť video TU.

V tomto prípade, ak už oficiálne inštitácie nedokážu učinne zasiahnuť a exemplárne potrestať takéto skupinky, niet sa čomu čudovať, že podobné tlupy bitkárov si začínajú dovoľovať až príliš.nitra-bar-neonacisti-terorizuju

Od hlavného mesta cez okresné mestá existuje mnoho prípadov, keď agresívne zaútočili na študentov, mladých, fanúšikov súperovho mužstva, občanov inej nrodnosti či cudzincov. Vždy v tlupe a často v noci.

Isto mnohí z vás poznajú aspoň jeden prípad, alebo boli dokonca jeho nechceným účastníkom.

Sám o rasisticky motivovanom príade viem. Je to doneba volajúce hanba našej spoočnosti, že sa proti takýmto útokom nevedia ohradiť jasne a rýchlo verejní činitelia a zasiahnuť kompetentné orgány. Tobôž alarmujúci je fakt, že na ochranu študentského baru sa nevykonali dostatočné ochranné opatrenia, aby sa ďalším útokom zabránilo.

Kým vo vyspelých demokraciách sa každá podobná násilnosť exemplárne trestá a aktérov verejnosť dotlačí k verejnému ospravedlneniu, tu vágnosť zákonov dovoľuje sile agresívne dominovať nad zdravým rozumom. Akoby sa verejné orgány (myslené elity ich riadiace) vágnosťou postupu neonacistom a podobným agresorov za niečo odmeňovali.

A nečudoval by som sa, ak by to malo niečo s ich účinkovaním na prostestoch. Veď aj v protestoch Gorila a proteste proti vláde boli podobné tlupy za odradením mnohých od účasti na nich, keď sa nevedeli správať.

Hanba na agresorov! A je mi jedno či hailovali alebo nie. V každom prípade útok podobného typu, kde sa nebije čestne 1:1, ale v tlupe, ktorá sa neštíti udrieť ženu a kopať do hlavy ležiacemu človeku, je odsúdeniahodný.

Na Slovensku máme problém! Je ním agresivita zmanipulovaných náckov, ktorá bráni slušným ľuďom sa pridať do protestov proti oligarchom, proti systému, ktorý kope ležiacej demokracii a ľudskosti do hlavy.

Ak sa verejní činitelia nevedia postaviť za slušných ľudí a odsúdiť podobné činy, mali by sme to spraviť aspoň my slušní ľudia.

 

PS: Slovo neonacista bolo v článku pozmenené na základe faktu, že je ťažké dokázať, že ide práve o neonacistov, aj keď moje podozrenie, že to boli minimálne fandovia podobnej politickej skupiny, je silné. V každom prípade ostáva moje pobúrenie veľké a odsúdenie podobných činov nemenné.

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete a dokážete si vytvoriť vlastný názor.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sa tu roky ticho tolerovalo a deformovalo Slovensko.

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605961x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu