Založ si blog

15 otázok pre kandidátov na prezidenta (Dnes odoslaných! )

Dnes som rozposlal mail na každého prezidentského kandidáta s nasledujúcim znením.

 

Dobrý deň,

v prílohe zasielam spomínané otázky na pána XY ako prezidentského kandidáta. Budem veľmi rád, ak by si na ne našiel čas, odpovedal na ne a do 14. februára, prosím, o ich zaslanie na túto adresu.

Plánujem obdržané odpovede od 15. februára publikovať v poradí v akom ich obdržím (každý deň ráno jedného kandidáta) na svojich blogoch na pravde a hnonline, aby si čitatelia mohli vybrať správneho kandidáta. Úprimné odpovede sú cenené samozrejme najviac.

Ďakujem predom za možnosť otvorene bez okolkov sa opýtať, čo čitateľov mojich blogov najviac zaujíma.

Ostávam s pozdravom

Martin (D) Fedorko

nezávislý bloger

 

V rámci čo najväčšej transparentnosti popisujem svoj postup, čo najpresnejšie, lebo verím, že aj toto Vám napomôže rozhodnúť sa bez príkras za toho správneho kandidáta práve pre Vás.

 

E-mailové adresy som si začal overovať ešte pred týždňom a z 13 kandidátov 7 mi potvrdilo správnu adresu. Sú to nasledujúci:

1. Gyula Bárdos, 2. Róbert Fico, 3. Viliam Fischer, 4. Pavol Hrušovský, 5. Andrej Kiska, 6. Milan Kňažko, 7. Radoslav Procházka.

Ďalší ako:

8. Jozef Behýl, 9. Ján Čarnogurský, 10. Ján Jurišta, 11. Stanislav Martinčko, 12. Milan Melník, 13. Jozef Šimko, buď neodpovedalo, alebo mali plnú schránku, prípadne nemali funkčný mail alebo ešte nemali mail uvedení na stránke. Napriek tomu, aj im som poslal na ďalšie maily, ktoré som našiel na ich oficiálnych stránkach.

 

A tu je obsah prílohy.

 

Tento dotazník s 15 otázkami bol distribuovaný všetkým prezidentským kandidátom. Vaša odpoveď bude publikovaná v poradí v akom ich obdržím v čase od 15.-28. feburuára vždy ráno na blogoch martindavidfedorko.blog.pravda.sk a na moje.hnonline.sk/blog/80530. Uzávierka na prijatie odpovedí je 14. Februára. Ďakujem za pochopenie, úprimnosť  a ústretovosť.

1. Ako by ste sa charakterizovali? Aké vlastnosti a charakteristické črty máte? Jednoducho kto ste, ak by ste sa mali predstaviť človeku, ktorý Vás nepozná?

2. Aké silné a slabé stránky podľa Vás máte?

3. Čo pokladáte za silné a slabé stránky SR?

4. Čo pokladáte za dôvod nízkych príjmov a relatívne vysokých nákladov občanov na Slovensku v porovnaní s EÚ15?

5. Akoby ste prispeli k riešeniu silného prepojenia (GP) a koncentrácie moci (sedenia na viacerých verejných funkciách) a akoby ste prispeli k odhaleniam niekedy korupciou zaváňajúcich praktík vo verejnej správe?

6. Je súčasný volebný system (parlamentné a europarlamentné voľby mám na mysli) spravodlivý? Aký je podľa Vás ideálny volebný systém v týchto prípadoch pre slovenské podmienky? Myslíte si, že je niečo na kuvičích hlasoch o zavedení možnosti odvolať verejného reprezentanta aj počas jeho funkčného obdobia cez petíciu snažiac sa tak zabrániť kandidátom, aby nemohli beztrestne voličom sľubovať hocičo a nakoniec konať niečo celkom iné?

7. Myslíte si, že zdravotníctvo a školstvo by malo byť hradené z daní daňových poplatníkov bez ďalších doplatkov? Ak áno, do akej miery? Ak nie, prečo?

8. Myslíte si, že podnikateľské prostredie je na Slovensku zdravé? Nemajú zahraničné investície väčšiu ochranu a podporu štátu ako domáci malí a strední podnikatelia?

9. Myslíte si, že postavenie Slovenska v EÚ a NATO je rovnocenné s inými štátmi? Nepotrebovalo by revíziu podmienok?

10. Aký je Váš názor na cirkev? Mala by sa odčleniť od štátu?

 11. Myslíte si, že daňové zaťaženie je na Slovensku primerané? Či pre podnikateľov a podniky, či pre pracujúcich? Je nakladanie s daňovými príjmami transparentné a využíva sa efektívne?

12. Čo považujete za svoj najväčší úspech vykonaný pre spoločnosť?

13. Čo považujete za svoje najväčšie zlyhanie (ne)vykonané pre spoločnosť?

14. Ako konkrétne by ste prispeli v rámci prezidentskej funkcie občanom – Slovensku – aby sa tu zlepšila/zvýšila reálne životná úroveň?

15. Mnoho občanov Slovenska žije v zahraničí a chcelo by voliť, ale zákon im to skôr sťažuje ako napomáha. Nemôžu sa tak zúčastňovať na politickom dianí. Považujete elektoronické voľby za možné riešenie tejto otázky alebo by ste navrhovali iné riešenie?

 

Ďakujem za úprimné aj neformálne odpovede a za dovolenie tieto odpovede publikovať na mojich blogoch pre čitateľov a tak dopomôcť voličom sa správne rozhodnúť.

 

Martin (D) Fedorko

Nezávislý bloger

Takže môžete sa tešíť na nezostrihnané a nehrané odpovede. Teda dúfam :)

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete a dokážete si vytvoriť vlastný názor.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sa tu roky ticho tolerovalo a deformovalo Slovensko.

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604492x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu