Založ si blog

Procházkova SIEŤ a kompromitátor Beblavý.

Keď Radoslav Procházka získal v prezidentských voľbách nečakaných 400 tisíc hlasov bol som milo prekvapený a očakával som, že tento pán začne túto podporu pretavovať do novej strany.

Pravdupovediac mal som isté očakávania, ktoré sa však nenaplnili. Prečo?

Strana SIEŤ začala okrem čistých ľudí prijímať, ako to tvrdí pán Procházka, aj sponzorov a teda špinavcov z koreňmi v starej ére.Prochazka a Beblavy

Najlepším príkladom je Miroslav Beblavý. Ten sa dostal do parlamentu vďaka sponzoringu SDKÚ od jeho otca, nedokázal vysvetliť odkiaľ dokázal zarobiť vyše 5 miliónov korún, vo veku 19-25 rokov, kedy súčasne študoval na Univerzite v Škótsku a ako vieme štúdium v zahraničí je celkom drahé. Jeho manželka šéfuje v neziskovej organizácii Transparency International a tak môže byť ohľadne tejto sféry v kľude. Nehovoriac o tom, že tento pán nedokáže ani opustiť parlamentnú stoličku získanú v mene bývalej strany SDKÚ, ako jeho budúci kolegovia v novej strane (Procházka a Hrnčiar). Žiaľ takéto praktiky, správanie a minulosť kompromituje Procházkovu SIEŤ viac ako čokoľvek iné, a to ešte ani oficiálne strana neexistuje, lebo len zbiera podpisy na svoj vznik.

Ďalším mínusom je, že táto strana si nestanovila žiadne objektívne interné predpisy ako lustrovať, pripadne udržať politickú kultúru svojich členov na novej úrovni, čím by sa odlíšila od ostatných nedôveryhodných a skorumpovaných spolkoch a preto moje sympatie môže získať len veľmi ťažko.

Preto pán Procházka, ak chcete robiť niečo inak, tak to robte iným spôsobom a nie len novými sľubmi.

Pár návrhov na interné predpisy strany by som mal. Napr.:

1. Jeden mandát, jeden plat, jedna funkcia.

2. Transparentné učty a dôkladné účtovníctvo spolu so zverejňovaním nielen sponzorov, ale aj všetkých zmlúv strany.

3. Mandátne zmluvy s členmi strany, kde sa vaši noví kandidáti zaviažu k plneniu svojich sľubov s právoplatnou sankciou dobrovoľnej demisie pri nedodržaní minimálne jedného sľubu.

Lebo rovnako ako korupčné a rodinkárske praktiky sa stali za 25 rokov sofistikovanejšími, aj ľudia vnímajú politiku inak a dokážu prehliadnuť rýchlokvasky ako ANO, SOP a 99%. Nebďte jedným z nich a očistite sa hneď na začiatku.

 

Pridaj sa k nám, lebo len spolu a občianskym spôsobom dokážeme zmeniť to, čo sa tu roky tolerovalo!

Reforma Slovenskej Demokracie alebo aj na FB

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604532x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu