Založ si blog

Co 50. tidzeň dal, či vžal (po vichodňarski)

Ta mame tu treci tidzeň adventu, dokonca i pijatek trinasteho (polka naroda je rada, že jutre už do roboti nemuši isc :)) a i Lucki maju svoju moc v totu noc (ta gratulujem šickim :)) a ja skušim zrekapitulovac tižďenne udalosci ľepši jak toten americki hotentot Jon Stewart, co še nám višmial zo školstva bo sme skončili pred Ameriku. Chudak jeden, že še ňehaňbi tak trapňe zavidzec, že sme ľepši jak oňi, bo mame ťeľo znamich školoch.jon-stewart-nestandard2

I našo v parlamence znaju, že do školstva še dava veľo „peňežoch“ a zato treba šicko ňechac na financovaňe zo súkromnich daroch a prispevkoch pre učiteľoch od našich ľepšich tatkoch – veľkopodnikateľoch pre ich sinkoch.

A zato dobre, že še schvaľil toten buducoročni rozpočet so schodkom pod 3% HDP, bo bi bulo glupe, žebi sme zaše nemali zaco kuric a švicic. I kedz neznam, či maju tote 3% vipovedacu schopnosc, bo to jak kedz dzecko povi, že ma ľem 5% rozdiel v prijimoch a vidavkoch z ocovej viplati. Bo ja som sebe dovoľil kus zamatematikovac a višlo mi, ťe to 24,5% rozďiel medzi prijimami a vidavkami.

Aľe ja znam, ja tu nato ňesom, abi som do ekonomiki dristal, aľe nato abi bulo z čeho toto šicko placic, bo glupe muša placic tote študovane hlavi na ministerstve. Isto to dobre rataľi šak maju diplomi i na kalkulačkoch a totich ďablovich strojoch znaju.

Ta už ľem gratulujem Kažimírovi a 81 hlasujucim poslancom, i ked som mišľel, že SMER ma 83 poslancov. No šak to jedno, daktori muša aj podľa svojeho vedomia a svedomia volic.

Ľem jedno nechapem preco dostalo vnutro tak veľo zrazu. Šak mi sme pokojni narod, ňe jak Ukrajinci, co še buria a treba tam placic ťažkooďencoch. Joj treba totim našim prevadzačom dac znac, že ňech povedza totim doma, jak to tu je, že ceny še richlo virovnaju s Europskimi, aľe plati to ňikto ňezna, že kedi.nova_era_platit_statu3

Aľe kedz chcece pomosc spravic poradek temu Kotlebovi, ta dobre, isto še ľudze poceša, že spoluracujece za dobro veci pre ľudzi.

Apropo toten Kotleba zaše rozvraca strani. Včera som začul, že pre ňeho odchadzaju dve teti a jeden chlopčok z SDKÚ. Ta to sila. Šak ten, kedz še ľem spomeňe jeho meno, už še stare partije rozbijaju.

Okrem teho i naš zakladateľ štátu a čestni predseda HZDS už neni v HZDS a ešči še ma aj tota strana rozpadnuc. Šak to daco strašne pre babki demokratki z devedzešatich rokoch, tak jak pre podňikateľoch, že SDKÚ še kruši.

Mňe to sice žili ňetarha, bo ja ich ňevoľil ani kamaratoch tam ňemam, ta ňit nad čim plakac, aľe na politicki folklor to budze mac strašne nasledki, asi jak kedz odišol Slota, Malikova, aľebo Csaky.

No ostava dufac, že daľši tidzeň še budze ňesc vo vjanočnej atmosfere a šicke poľiticke hadki še skonča jak še 19teho zatvori palrament, bo šak znam pochopic, že šedzec dzešec hodzin v s totimi svinarmi z druhoho tabora da zabrac na psichicno.63851_00-r143-st.ir3-_t300

Uvidzime.

S pozdravom a uctou občan Mak z vichodu

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600839x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu