Založ si blog

Trikolóra nás spája alebo lepšie nám bude bez zapredancov.

Veľmi emotívne a pravdivé video sa šíri po slovenskom internete. Výzva starým politikom na odstúpenie.

Isto ho mnohí z Vás už počuli. TU je.

Teší ma, že aspoň takouto cestou naďalej blčí planienok zmeny v národe, ktorý sa niekedy zdá, že rezignoval na odpor voči zneužívaniu moci a vydal sa napospas zapredancom mamonu bez odporu.

Prečo sa konečne nespojiť pod jednu trikolóru a pod rovnakú víziu o Slovensku, kde politici sú služobníkmi a zákony na prospech občanov?

Po vypočutí výzvy mnohých môzu napadnú tri základné otázky.

1. Je zmena na Slovensku možná a kto za ňu chce a bude bojovať?

Odpoveď je v podstate jednoduchá. Ten kto má čas, koho súčasný systém nedoceňuje a nie je súčasne zaťažčný finančným bremenom. A tak ostávajú dćhodcovia, študenti, nezamestnaní a pár idealistov.

2. Je možné veriť autorovi výzvy, ktorého nepoznáme, že táto výzva nemá nijaké postranné umysly, že za ňou stojí ozaj bežný občan?

Veriť môžeme rovnako ako akémukoľvek inému politikovi, ktorého sme nikdy nestretli, nikdy nevideli mimo politickej kampane a bez ochranky pripadne nejakej suity. Možno nie je najdôveryhodnejšie, že autorom výzvy je neznámy dôchodca Peter Bulla, ale na druhej strane, je dôveryhodnejší ako hocaký politik v krásnom saku na bilborde s ľúbivým sloganom, ktorý každý vie, že nesplní?

3. Čo bude potom, keď súčasné staré gardy politikov odídu, kto sa postaví do čela republiky, akým smerom chceme zmenu uskutočniť?

Na túto otázku si však môže odpovedať každý sám, pretože každý musí byť súčasťou zmeny. Každý môže rovnako svojim pričineném dopomôcť k smerovaniu tejto spoločnosti.

Isto existujú základné princípy, na ktorých sa dokážeme zhodnúť. isto existujú ľudia, ktorí by to dokázali uskutočniť. Len tú nesukutoční obyčajný človek bez pomoci iných. Na zmenu je potrebný každý, od nezamestnaných cez študentov, pracujúcich, úradníkov, podnikateľov, vojakov, policajtov, umelcov až po dôchodcov.

V každom stave sa nachádzajú priaznivci a práve v spolupráci s takými dokážeme zmenu uskutočniť.

 

Rád by som bol účastníkom zmeny, ktorá by nebola riadená šedými eminenciami v pozadí, ako to bolo vystihnuté vo filme Kandidát.

No dokážeme odhaliť, čo je spravodajská hra a čo nezištný záujem o lepšiu budúcnosť pre túto krajinu a jej občanov bez rozdielu veku, rasy, vierovyznania, ideologického presvedčenia a sociálneho statusu?

Dokážeme sa vrátiť na zem aj niečo budovať, nie len užívať si na úkor budúcnosti?

Dokážeme sa zjednotiť pod trikolórou?

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sme roky ticho tolerovali!

Ď A K U J E M !

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

 

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1601028x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu