Založ si blog

Vláda SMERu: Záchrana, alebo posledný úder?

Všetci máme na pamäti vyjadrenia vládneho SMERu ešte z prvej vlády, keď tvrdil, že treba opäť nadobudnúť strategické podniky, resp. ako získaval politický kapitál, keď správne označil pravicu (ktorá sa doteraz z mnohých obvinení neočistila a tým padla) za vinníka rozpredaja zlatých vajec slovenskej ekonomiky.

Teraz, keď však má vládna strana a pán premier Fico voľné ruky, aby konečne zvrátili predaj zlatých vajec súkromným spoločnostiam (aby robil sociálnu verejnosti slúžiacu politiku), robí v podstate to isté, len iným spôsobom.

Ide predať veľmi ziskový podiel v Slovak Telekome (strategická firma aj zlaté vajce) za 600-800 mil. EUR pričom ročné dividendy vynášali 50-100 mil. EUR, aby získal výpadok v rozpočte na kúpu stratovej a nestrategickej časti SPP a mal peniaze na veľmi pravdepodobné súdne spory so súkromnými zdravotnými poisťovňami ohľadne vytvorenie systému s jednou zdravotnou poisťovnou.

Ak existuje dokonalý podvrh, tak toto je jeden z nich, lebo namiesto prospechu pre štát teda nás, nám prinesie v budúcnosti len ďalšie náklady, ktoré budeme musieť platiť z našeho vrecka pravdepodobne cez zvyšené dane, alebo ďalším zadlžovaním sa.

Mimochodom, pamätáte si na predvolebné vyhlásenia vedúcich predstaviteľov terajšej vládnej strany, kde sa dušovali, že sa dane za ich vlády nezvýšia?

No SMER má to šťastie, že mnoho ľudí na Slovensku má krátku pamäť vypestovanú za vyše dve dekády parlamentnej demokracie bez osobnej zodpovednosti politikov, a veľmi nízky prah vnímania občianských práv. Ale zato ľudia nemôžu, iba v prípade, že áno…

Veď v podstate vláda nikdy nerobí nič, čo by jej volič nedovolil, nie?

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sme roky ticho tolerovali!

Ď A K U J E M !

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

World Press Photo tento rok vyhrala snímka Palestínčanky s mŕtvym dieťaťom v náručí

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603719x
Priemerná čítanosť článkov: 3864x

Autor blogu