Založ si blog

Matovič bývalý volič KDH, o Budajovi, Mojsejovej a Belousovej

Včerajšia relácia Klub s Annou Ghannamovou priniesla pre nečakané odhalenia a vyjadrenia, dokonca aj sebareflexiu. V relácii na TA3 diskutovali Nora Mojsejová – Strana Slobodné Slovo – Nory Mojsejovej, Igor Matovič – Obyčajní Ľudia a Nezávislé Osobnosti, Anna Belousová – Národ a Spravodlivosť – Naša Strana a Ján Budaj – Zmena Zdola – Demokratická Únia Slovenska.

Nebudem tu rozoberať debatu ani jej úroveň. Veď najlepšie je si to pozrieť, prosím, link na video- http://www.ta3.com/clanok/8252/klub-z-24-januara-mojsejova-budaj-belousova-matovic.html, napíšem tu len pár postrehov.

V relácii padli zaujímavé vyjadrenia. Napríklad u pána Matoviča som bol trocha prekvapený jeho priznaním, že bol voličom KDH a neskôr SDKÚ-DS a jeho motívom vstupu do politiky bola túžba zobudiť pravicu a bojovať proti SMERu, SNS a HZDS, to vyznelo viac ako osobný motív, akoby za problémy Slovenska bol zodpovedný iba tento triumvirát. A myslím, že od Gorily vieme, že nebol takmer žiadny rozdiel medzi pravicou a ľavicou v okrádaní a rozpredávaní Slovenska.

Druhý diskutér pán Budaj bol síce doteraz v politickom úzadí (aktívny však v regionálnej politike), ale zaujímavé bolo jeho vyjadrenie prečo. Vraj preto, že sa dostal do sporu s pánom Dzurindom kvôli tomu, že nastúpil na cestu bývalých mečiarových úradníkov (politické nominácie), že neplnili sľuby dané občanom a nenapravili politickú kultúru. Na druhej strane mi chýbalo jeho vyjadrenie k rómskej problematike a jej riešenie.

U dám dominovala pani Belousová , aj keď narozprávala menej ako pani Mojsejová (aspoň tak sa mi zdalo). Musím jej však uznať, keď dobre poznamenala, že situácia sa na Slovensku zmení vtedy, keď bude zatvorený, či odsúdený prvý politik. Na druhej strane je otázne, či bývalá podpredsedníčka SNS to myslí vážne, keď za jej členstva v SNS si nevšimla korupčné škandály pána Slotu a spol..

Nakoniec pani Mojsejová, ktorá vo mne vyvolala pocit, že síce niečo chce, ale nevie aké to bude mať dopady v realite. Môj dojem z nej ostal rozporuplný už len preto, že nemala pripravené žiadne kalkulácie k jej stranou navrhovaným zmenám v daniach. Okrem toho jej spôsob vyjadrovania a pozadie v súvislosti so vznesenými obvineniami na jej osobu zanechalo vo mne príliš málo odhodlania sa o jej stranu ďalej zaujímať.

Čo si o tom myslíte vy? Myslí to niekto v tej našej politike ozaj vážne, keď doteraz dokázal byť len ticho a zrazu pred voľbami juchuchú ajajáj zlapajme zlodejov?

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600771x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu