Založ si blog

. vláda za nič nemôže. .

…robí, len to, čo jej dovolíme.

Paradoxom našej slovenskej doby je, že sa sťažujeme práve na tých, ktorých sme si zvolili, alebo ktorým sme dali tú možnosť, dostať sa k moci, lebo sme nehlasovali proti nim.

Človek nemusí mať vysokoškolský diplom, aby tento jednoduchý sled udalostí pochopil. Nejdeš voliť, rozhodnú za teba. Ideš voliť, tak kritizuj tých, ktorých si zvolil. S účasťou na verejných veciach právo sťažovať sa vzniká, s neúčasťou zaniká.

Ale akoby sme hrali sami so sebou akúsi alibistickú hru na „ja som to nebol, to on“. Myslím si, že v tomto ohľade žijeme v krajine zázrakov, lebo mnohí už roky vravíme, že „ja som ho nevolil(!)“, ale kto mu potom tie hlasy dal?

Darmo, demokracia je o sile hlasu ľudí. Ak niekto nemá podporu (nebavme sa o tom akým spôsobom ju získal, to by sme odbočili), len výsledok sa ráta. A ten nie je na strane opozície a žiaľ ani na strane časti nespokojných občanov.

Zmena nikdy neprichádza nepripravená a bez vynaloženého úsilia. Vždy pre ňu treba priložiť ruku k dielu. K spoločnému… K tomu, čo sme za posledné roky ponechali na druhých či tzv.“neviditeľnú ruku trhu“.

Niekedy aj jeden hlas zaváži, ak si tak povie sto, tisíc, alebo aj stotisíc občanov. Len treba vedieť, za čo chceme zmenu.

Ja viem. Nepríde to síce okamžite, ale ani tento stav neprišiel zo dňa na deň, že? Zmeňme zotrvačnosť slovenského vlaku starej doby, aby štát slúžil nám a nie naopak. Prvý krok môžeme urobiť už 15. novembra v komunálnych voľbách výberom správnych ľudí. Viac sa môžeš dozvedieť TU.

Štát tu má byť pre občanov a nie naopak. V komunálnych voľbách v novembri 2014 sa rozhodne o 3.9 mld. Eur krát 4 roky. Stojí to za účať, nie?

Prejav svoj záujem a podpor prospešnú vec TU alebo na FB.

Ďakujem!!!

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1606004x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu