Založ si blog

Ukrajina – stav medzinárodného spoločenstva.

Správy o vývoji na Ukrajine v posledných dňoch mimoriadne rezonujú v médiách, každý politik už takmer zaujal svoje stanovisko a bežní ľudia sa obávajú najhoršieho.Ukrajina protesty

Západ uznáva vládu v Kyjeve, Rusko tú oficiálnu a podľa toho aj konajú. Hlavné sa však opomína. A tým je medzinárodné spoločenstvo. Zdá sa akoby nebolo schopné zaujať jasné a nestranné stanovisko. Navodzuje sa stav nemožnej alternatívy. Buď bude konať prozápadne, alebo provýchodne.

Pritom by stačilo spoločne poslať mierové jednotky OSN a pomôcť Ukrajincom zorganizovať si vlastné voľby a potom odísť. Ale o to mocným nejde.

Preto pravda je niekde uprostred. Geopolitické záujmy majú obe strany a obom ide o jedno. Vysať krajinu, hoci každá iným spôsobom.

Slávny výrok: „Rozdeľuj a panuj“ ani v 21.storočí nechýba a mne sa zdá, akoby sme sa dostali 30 rokov naspäť do obdobia studenej vojny, kde bojujú proti sebe dve ideológie opomínajúce ľudí a rozhodujúce o nás bez nás.

 

Reforma Slovenskej Demokracie

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600735x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu