Založ si blog

Afganistan nie je naša vojna! Riskovanie životov našich vojakov pre cudzie záujmy zato nestojí.

Smrť nášho vojaka na misii v Afganistane, fiasko našej diplomacie a absencia akejkoľvek satisfakcie či štipky spravodlivosti, len opäť ukázala aká zbytočná je vojna a aká zbytočná je naša účasť na nej.

Vojna bojovaná nie pre naše záujmy, nie pre naše dôvody, nie za našu krajinu.

Afganistan, Kosovo, Irak tzv. vojenské mierové misie, kde mali byť údajne chemické a atómové zbrane, Talibanci, uskutočňovať genocídy a kopec ďalšieho svinstva. Inak ten názov, že vojenské mierové misie znie ako povinne voliteľný predmet. Absurdné spojenie.

Načo sa vlastne pcháme pomáhať vonku v šírení demokracie a poriadku, keď doma to nemáme. Vnútorný nepriateľ rozbíja štát a posiela vlastných vojakov za žold na smrť za záujmy superveľmoci, aby ho tá na oplátku považovala aj s poslušným medzinárodným spoločenstvom za štandardnú demokraciu.

Je medzinárodným verejným tajomstvom, že pod rúškom vojny proti terorizmu a šírenia tzv. demokracie, sa z Iraku vyváža lacná ropa, z Kosova železná ruda a z Afganistanu ópium a iné drogy pre najsilnejšiu ekonomiku sveta najsilnejšími firmami sveta, samozrejme všetko tajne.

Ani Afgánci, ani Kosovčania, ani Iračania nikoho na pomoc nevolali a naopak tí, ktorí volajú Sýrčania, Somálci, občania Zimbabwe, pomoc nedostanú, lebo nemajú prírodné zdroje, za ktoré sa oplatí šíriť poriadok a stabilitu.

Niet sa čo čudovať Afgáncom, keď nás považujú za okupantov. Darmo im budete vysvetľovať, že sme Slováci a nie Američania. Máme uniformi a paktujeme s ich úhlavným nepriateľom. Podobne ako to robili vojská Varšavskej zmluvy v 1968 u nás.

Ak je našej vláde a politikom život vlastných ľudí drahý, nech okamžite stiahnu naše vojská domov!

 

TOTO NIE JE NAŠA VOJNA ! ! !

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno v akej spoločnosti žijete.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sme 23 rokov ticho tolerovali!

 

Ste za stiahnutie našich vojakov z vojenských mierových misií? Váš názor môžete vyjadriť TU.

 

OI SK (Charta OI SK)

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1601075x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu