Založ si blog

Je Slovensko dnes také, za aké ste stáli na námestiach a podporovali nežnú revolúciu?

Nepoznám vaše dôvody a ani som na námestí vtedy nestál, mal som iba necelé štyri roky, ale trúfam si povedať, že toto väčšina nechcela.

Aj keď na druhej strane pripúšťam, že pre niektorých také je.

Je podľa vás viac spokojných som svojim postavením či so svojou životnou úrovňou alebo nespokojných?

Isto viac nespokojných, aj keď politici budú tvrdiť opak (majú to nejako naordinované hovoriť na verejnosti).

Môžeme to rozoberať, že sa to líši od lokality, vzdelania, povahy človeka, ale aj čistoty svedomia, morálky jednotlivca či dôležitých kontaktov, ale načo nám to je?

Následky našich nesprávnych rozhodnutí za 70 rokov nás = väčšinu obyvateľov (okrem verejných činiteľov a ich známych samozvanej „Smotánky“) aj tak bez rozdielu postupne pritláča k zemi.

Treba si uvedomiť, že vlády (Tisovci, socialisti, porevolúčné vlády) robili len toľko, čo sme im dovolili.

Aj preto máme dnes na Slovensku chátrajúce budovy, priestranstvá a polia, opustené družstvá, vytunelované fabriky, zdevastované zdravotníctvo, vyklčované lesy, deravé cesty, zničené pamiatky, zanedbané vodné toky (aj preto sa opakujú každoročne mnohé záplavy), odpadkami zamorené životné prostredie, neprispôsobivé sociálne závislé skupiny, rozrastajúce sa davy ľudí žijúcich na hranici chudoby, drogové mafie, zvyšujúce sa zadlženie obyvateľstva, žiadne silné veľké vlastné firmy (okrem ESETu), prehlbujúci sa morálny úpadok, šíriacu sa beznádej, k tomu farizejskú cirkev, skorumpovanú spravodlivosť a samozrejme starých známych finančným žraloko-občanom slúžiacich verejných činiteľov.

Je toto naivita, alebo jednoducho hlúposť väčšiny občanov, keď naletia znova a znova na rovnaké prázdne sľuby distinguovaných divadelníkov v oblekoch schopných pre zlepšenie imidžu zájsť aj do Modrého z neba, zabehnúť maratón mieru, posedieť vo sviatočnú omšu v prvých radách, stretnúť sa na grilovačke so súkmeňovcami či v nejakom bytíku na kávičke, raňajkách alebo s kolou niekde na verejnosti s úplne neznámym a bezvýznamným človekom.

Ak by Shakespeare žil teraz asi by napísal: Je niečo zhnité v štáte Slovenskom.

A mal by pravdu. Samozrejme, že sa nájdu aj takí, ktorí hneď povedia, ale veď to sa deje aj inde.

Áno, deje. Ale prečo sa nato vyhovárať. Nebola by lepšie otázka: Ako môžeme tento stav zvrátiť?

Ako sa zbaviť zhnitého a ako môžem k tomu napomôcť? Ako sa môžeme stať dnes lepšími, než sme boli včera?

Tiež ľahká odpoveď, všetci ju poznáme. Vždy ale vždy keď sa dá, sa postaviť na odpor voči nespravodlivosti každodenných nástrah tohto nešťastne nastaveného systému.

Niekoľko návrhov je aj na stránka www.obcianskainiciativa.sk, tak ako sa rozhodnete?

Kliknete aj teraz na svoje obľúbené mainstreamové noviny, alebo skúsite nájsť informácie aj na inom zdroji?

Budete opäť voliť istoty, zahraničné investície, dvojnásobné platy, menšie zlo, xenofóbov, pánbožkárov, alebo liberálov bez liberálnych zásad?

Tak či tak nič si z toho nerobte, ak sa vás to dotklo, možno je to len mnou, že si na toto všetko neviem privyknúť. No čo už so mnou, keď som starý a neviem zohnúť chrbticu, tak si aspoň napíšem, čo si myslím, veď papier znesie všetko, že? :)

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603644x
Priemerná čítanosť článkov: 3864x

Autor blogu