Založ si blog

U. S. Steel potvrdil, že sme len kolóniou. Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami.

Spôsob akým zahraniční investori (okrem U.S.Steelu, aj napr. Samsung, Kia) jednajú s vládou jasne ukazuje aká slabá vláda je a že nevie ako bojovať s nezamestnanosťou.

Jej protichodné konanie (zvyšovanie daní následne znižujúce domácu spotrebu, sťažovanie podnikateľského prostredia pre malých a stredných podnikateľov tvoriacich drvivú väčšinu zamestnanosti a na druhej strane poskytovanie stimulov zahraničným korporáciám) nielenže deformuje domáci trh, ale udáva jasný smer do pekla.

Smer k poddanstvu, kolónialnej podradenosti a úplnej deštrukcií suverénneho štátu (čo sa už aj tak z časti stalo).

Je smiešne hasiť všetko na poslednú chvíľu doprosovaním sa v USA prísľubami o úľavách nemajúc inú alternatívu v čase, keď sa všade vo verejných službách na občanoch šetrí.

Ako si predstavovala vláda vývoj po kríze, že namiesto oživovania ekonomiky (cez zjednodušovanie administratívnych barier) ju pomaly škrtí.

Neefektívnosťou vo verejnej správe a samospráve, kde sa stranícke ližprdelky (česť výnimkám, no tie nech vystúpia verejne na odpor) potrebujú nabaliť cez známych preplácaním zo spoločného len preto, že ich nikto nemá ako ohroziť.

Dokedy sa budú domáci obyvatelia a podnikatelia skladať na stimuly pre zahraničných investorov a na vily pre straníckych papalášov?

Ak sa musí v čase krízy šetriť, tak nech sa šetrí. Aj na korupcii a aj na sebe mocipáni!

Ak toto je slovenská vláda, ktorá „rozumie“ ekonomike a má „moc“ (očividne iba nad svojim ovčincom), tak sa za ňu hanbím!

Ebénci!!!

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603423x
Priemerná čítanosť článkov: 3864x

Autor blogu