Založ si blog

Koľko nám ukradli alebo Ako dlho a koľko nám ešte budú musieť ukradnúť z verejných zdrojov do svojich súkromných, kým sa uvedomíme, že máme nejaké občianske práva, nielen volebné?

Možno, že by bolo vhodné pridať aj otázku, prečo stále väčšina dôveruje tým istým zlodejom, praktikám a slovám, ktoré vytvárajú dojem, že konečne nám bude lepšie a pritom ideme opäť pustiť si žilou pre nejakú ďalšiu veľkú zlodejovinu. Dámy a páni za takéto veci by sa malo sedieť na doživotie a nie riadiť krajinu.

Od roku 1990 kedy sa prišlo s myšlienkou privatizovať, sme cez privatizáciu stratili najvýhodnejšie podniky doslova za smiešne peniaze. Ich hodnota sa odhadovala v prvej vlne na 169 mld. SKK a v druhej na 136 mld. SKK v tej dobe a je až veľmi kuriózne, že takéto podniky mali účtovnú cenu iba smiešnych 212 mld. SKK a boli kúpené za 327 mld. SKK pričom vyplatených nebolo ani 80% z celkovej sumy. Hlavne, že dnes sa len hodnota jednej z troch zdravotných poisťovní odhaduje na 500 mil. EUR. Veľkými privatizérmi boli v tom období mečiarovci a miklošovci, ale nikto zato nesedel, boli dokonca velebení oblbnutými masami.

Dieru po super domácich investoroch sme museli opäť zaplatiť my cez reformu bankového sektora výškou cez 110 mld. SKK a opäť nikto nesedel. Iba čo zahraničné banky odkúpili naše slovenské odbremenené opäť za smiešny peniaz. Potom prišla dôchodková reforma a reforma zdravotníctva , kde sa potrebovali nabaliť DSSky a Zdraovtné Poisťovne a my sme im to opäť vo viere liberalizácie a budúceho prospechu dovolili. Opäť sme prišli o obrovské miliardy EUR, ktoré sa začali investovať na medzinárodných trhoch nie doma a cez zisky DSSiek sme prichádzali a prichádzame o ďalšie časti z balíka. A mnohí ani teraz nechcú veriť, že ich tak pekne oblbli. Dielňa dzurindovcov opäť zožala iba slávu namiesto väzenia.

V tom všetko pokračujú ficovci, lebo si chcú rovnako odkrojiť z tohto perfektne vymysleného spôsobu okrádania neuvedomelých občanov. Tentokrát len v opačnom garde. Budeme platiť súkromníkom za to, čo oni kúpili za babku ťažké prachy, aby to bolo naše za obrovské prachy a aby sa neskôr do čela týchto štátnych spoločností dostali stranícki neschopní manažéri, resp. na slovo počúvajúci panáci, ktorí dokážu z prosperujúceho podniku spraviť stratový, aby šiel opäť do privatizácie, aby sa niekto ďalší nabalil a oni mohli dostať zlaté padáky.

Nie páni a dámy, na Slovensku nie sme všetci hlúpi, niektorí vidíme, čo sa sleduje. Nanešťastie masmédiá, súdy a bezpečnosť je v rukách týchto prefíkaných zlodejov, ktorí si v daňových priznaniach priznajú to, čo sa im hodí. Ostatné už majú dávno na bezpečných účtoch v daňových rajoch. Vieme prečo si toto môžu dovoliť? Áno, preto, lebo sme ticho a nezaujímame sa o nič iné len o vlastný prospech. Ako tomu zamedziť prosím kliknite TU.

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605897x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu