Založ si blog

Vláde: Najprv audit štátnych inštitúcií až potom zvyšovanie daní

V súčasnej dobe sa vláda stretáva s viacerými profesnými skupinami, aby sa dosiahla sociálny zmier pri zvyšovaní daní. S najväčšou pravdepodobnosťou si asi myslia, že štátne inštitúcie fungujú efektívne a preto problém je nízky výber príjmov do štátneho rozpočtu. To však všetci vieme, že nie je pravda. Páni a dámy, čo tak spraviť audit štátnej správy? Alebo aspoň prieskum spokojnosti občanov so štátnymi inštitúciami.

Čo by sme sa asi dozvedeli nové? Myslím, že my občania nič. Len našim osvieteným vedúcim by to možno bol blesk z jasného neba. Štátne inštitúcie jednoznačne nefungujú efektívne, tak prečo by sme mali za neplatiť? Toto je otázka, ktorú by ste si páni osvietení a papierovo študovaní mali zodpovedať najprv. Ak občan ani podnikateľ nebude chcieť platiť daň, lebo je presvedčený, že sú to zbytočne vyhodené peniaze, potom je jedno či daň bude 10, 19, 25 alebo 50%.

Keď si nespravíte poriadok na vlastnom piesočku a budete sa hrať na spravodlivých, hoci si budete dosadzovať svojich neschopných známych a priateľov, či priateľov sponzorov na štátne fleky, kde z nich nebude žiadny osoh, tak si môžete zvyšovať dane ako chcete. Ľudia ako aj podnikatelia ich obídu. Stačí sa pozrieť teraz na únik dane a uvedomiť si, že nikoho nijako nedonútite platiť za niečo, čo nefunguje.

Veď nakoniec sami ste to robili vo svojich firmách, tak stačí si spomenúť prečo ste to tak robili vy, alebo ešte stále robíte a máme ušetrené miliardy Eur. Najprv na zbytočných manažérskych pozíciách a potom na samotnom zvýšení výberu dane. Veď koľko z toho, čo vyberiete ide do reálnej ekonomiky, na budovanie infraštruktúry, investície a ľuďom, ktorí to ozaj potrebujú?

Zamyslite sa nad sebou, ak to ešte dokážete, lebo si pomaly kopete vlastný hrob. Je nesmierne smiešne, že zavedením tzv. milionárskej dane, by sme tak štatisticky mali na SVK najviac milionárov na svete, čo je však úplný nezmysel, najmä keď viac ako polovica občanov žije od výplaty k výplate.

Začnite od seba a potom zdierajte pracujúcich ľudí. Nie sme vaše pokusné králiky. Náš život neleží vo vašich rukách. Skôr naopak. Nespokojných je veľa, tak si nemyslite, že ste neobmedzení vládcovia. Monarchie už pomaly vymreli a vývoj pôjde ďalej aj bez vás. Už teraz si viem predstaviť, ako sa deti v budúcnosti učia o našej dobe, kedy žili divadelné samonazývané demokratické vlády, ktoré ľudí klamali a rozkrádali spoločný majetok cez neefektívny štátny moloch a to len preto, že ľudia neboli dostatočne uvedomelí a báli sa postaviť za svoje práva.

OI

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600823x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu