Založ si blog

Chválenkári či politici?

Určite ste sa s tým stretli aspoň milión krát. Váš známy, kolega, priateľ , priateľka či rodinný príslušník dokáže aj z nič nerobenia celý deň spraviť hotové litánie, kde ospevuje, čo všetko spravil tak dopodrobna, že nadobudnete dojem, že makal ako najatý, aj keď v skutočnosti nespravil nič na viac, len to, čo musel. A podobná paralela sa naskytá aj pri chválení sa politikov, čo všetko pre nás spravili, čo pripravujú a ako nám bude dobre v budúcnosti.

Aj dnes som sa dočítal, že trestnoprávna imunita bude zrušená na deň ústavy 1. septembra. Prečo robia také divadlo, keď robia iba prirodzenú vec? Každý, kto ozaj pracuje, vie, že keď pracuje nemá čas na samochválu a dlhé reči. Ergo pracujú naši verejní činitelia, keď majú vždy čas na siahodlhé debaty, ktoré nikde nevedú?

Nebaví ma čakať a pozerať sa na divadielko pre plebs. Už dosť bolo prázdnych slov. Konečne chceme vidieť a najmä pocítiť, že sa o nás naši zástupcovia starajú a robia aj niečo na viac, nielen že napravujú to, čo pokazili, lebo vedzte, že máme iba jedny nervy a tie nám raz prasknú. A keď sa to stane nechcel by som byť vo vašej koži páni oligarchovia a ich prisluhovači.

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600739x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu