Založ si blog

Najbližšie 4 roky nebudeme počuť vetu: Nie je politická vôľa. . .

Okrem toho, že posledné voľby ukázali opäť neskutočnú naivitu a nepoučiteľnosť ľudu veriť aj po stopäťdesiaty krát tomu istému klamstvu, aspoň jedna vec je po týchto voľbách istá.

Víťaz sa nebude môcť vyhovárať na politickú vôľu. SMER síce nemá ústavnú väčšinu, pre ktorú by sa teoreticky mohol z času na čas zdráhať a robiť divadlo, že niečo nemôže uskutočniť, ale v takomto prípade mu príde určite na pomoc OĽaNO. Matovičovci možno raz opäť budú hrať povestný jazýček na váhach. Otázne síce môže byť, či sa nedajú skorumpovať preto, že sú vlastne nezávislí. Ale nakoniec aspoň uvidíme, či takáto platforma nezávislých rozhodujúcich sa na základe len svojho vlastného vedomia a svedomia môže fungovať aj v budúcnosti.

Osobne som veľmi zvedavý. Kiež by sa konečne Slovensku podarilo z najväčšej straníckej eseročky vyťažiť tie najdemokratickejšie zákony, ktoré pripravia ornú pôdu na opätovnú sejbu do zeme 23 rokov pustošenej korupciou, nomenklatúrou, straníckou oligarchiou a sebectvom tých, ktorí sa dostali ku verejným korytám. Síce sú už takmer prázdne, ale stále je možnosť ožobračiť ľud viac, cez zadlžovanie krajiny.

Tým hore to nebude vadiť hlavne preto, že Slovensko vnímajú ako zdroj príjmov a už teraz si robia zásoby v ďalekých daňových rajoch. Jediní, kto nato opäť doplatí je ľud, ktorí nebude mať možnosť sa zo sra.iek dlhov vo vlastnej krajine, ktorá mu už nepatrí vyhrabať.

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

bombic

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605468x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu