Založ si blog

Voliť chcem, ale nikomu teraz neverím. Ako sa mám rozhodnúť?

Je ozaj ťažké pochopiť, že človek má záujem o veci verejné a teda o voľby, ale neverí žiadnej strane. Lebo žiadne strana negarantuje svoje sľuby a za súčasného volebného systému človek nemá možnosť, aby donútil stranu svoje sľuby plniť?

Ak človek nechce byť ako ovca, ktorá je donútená voliť medzi väčším či menším zlom, ako má prejaviť svoj postoj? Sedieť doma a ponechať rozhodnutie na iných? Nie. Nechem byť žiadnou ovcou, ktorá si musí zvoliť z toho, čo jej systém ponúka. Chcem prejaviť svoju nespokojnosť so schyzofrenickým stavom, kde niektorí v stranách sa snažia o zmenu, ale narážajú na stranícku líniu. Chcem aby sa politici báli prázdnych obálok a ďalších protestov v prípade pokračovania korupčných, nimenklatúrnych a iných pokultných a nedemokratických praktík!!! Chcem sa zúčastniť, ale nepodieľať sa na rozkrádaní štátu a zadlžovaní budúcich generácií.

Nech sa politici tvária ako chcú, nech hrajú divadlo nedotknuteľných, ale prázdna obálka im pohrozí varovným prstom, že ak sa nezmenia, sme pripravení sa im postaviť. Máte gule spraviť rozhodnutie 23 rokov odkladané? Ja áno. Teraz pohrozím a neskôr znovu budem pokračovať v tom, v čom nás zdiskreditovali. Nie každý je uplatiteľný. Nie každý je ako oni. Ak 2 milióny ľudí vhodí prázdny hlas, bude to ukážka nevýdanej sily, že ani najsilnejšia strana nemá takú podporu ako my nespokojní so systémom divadelnej demokracie.

PS: Hovorte mi, čo chcete o možnosti fiktívnej voľby, ktorá niečo zmení. Kým o sebe búdú rozhodovať politici, nič sa nezmení. Mám dosť 23 ročných praktík, dúfať, že sa niečo zmení. Každé 4, roky a niekedy častejšie dúfam a nič sa nedeje, len politici a ich známi bohatnú, no občania prežívajú od výplaty k výplate. Nebudem sa podieľať na ožobračovaní, len preto lebo nemám inú možnosť. Možnosť je, ale treba mať na ňu aj gule!!!

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1601073x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu