Založ si blog

Kampaň SaS pred protestom v Prešove

Ako veľmi sa niektoré politické strany chcú priživiť na protestoch som dnes videl na vlastnej koži v Prešove. SaS tam dnes krátko pred protestom robila svoju politickú kampaň. Hoci sa organizátori, mladí študenti a ich známi snažili ako len mohli, aby na protest napadol žiaden tiež podozrenia z politických vplyvov, politické strany konkrétne SaS si dnes ako naschvál postavila stan a maringotky len 50 metrov od konania protestu.

Snažil som sa zistiť, čo najviac o organizátoroch protestu tým, že som sa pohyboval pri nich a rozprával s nimi a môžem povedať, že sú ozaj nestranní a ozaj im ide o Slovensko bez korupcie a klientelizmu. Pri čítaní požiadaviek jedného z nich som sa potešil, že odzneli konečne tie, s ktorými plne súhlasím. Snáď pamätám všetkých 6 bodov, ak si ich zle pamätám, prosím, opravte ma, ak ste tam boli. Naplnenie týchto bodov a ich prijatie do legislatívy žiadal rečník do polroka alebo roka, v opačnom prípade zvolávať ďalšie protesty.

1. Úplné zrušenie imunity verejných činiteľov.

2. Priebežné oznamovanie činnosti jednotlivých poslancov a stavu štátu raz alebo dvakrát do roka.

3. Umožniť ľuďom, aby mohli cez internet prejavovať nedôveru poslancom, cez referendum vyjadrovať sa k závažným štátnym rozhodnutiam (predaj a nákup štátneho majetku, atď.) a aby tieto výsledky z referenda boli záväzné pre parlament a vládu.

4. 100% zverejňovanie verejných zmlúv.

5. Zaviesť horný limit pre financovanie politických strán a zrušenie finančnej kaucie potrebnej pre prihlásenie sa do volieb.

6. Prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti vo všetkých doterajších kauzách.

Osobne by som doplnil, či skôr odporučil len to, že keďže voľby by bolo zbytočné odsunúť na jeseň, tak prosím.

7. Krúžkujte kandidátov, ktorí majú najmenej väzieb so starými skorumpovanými gorilami.

8. Zrušenie možnosti dosadzovania (či cez voľbu v parlamente, alebo inak vládou) na posty justície a bezpečnostné zložky. Pretrhať všetky možné vzťahy, ktoré môžu mať vplyv na nestrannosť justície a bezpečnostných zložiek v štáte.

Verím, že toto nebol koniec ale začiatok. Nepoľavme, kým nenapravíme, čo sa za 23 rokov pokazilo.

PS: Fotka z námestia v Prešove, aby ste si sami utvorili obraz koľko ľudí tam bolo tutu, plus SaS maringotky.

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604628x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu