Založ si blog

Otvorený list Slovenským hokejistom na OH v Soči 2014

Keď som hral futbal ešte ako malý chlapec, tréner mi vždy prízvukoval, že nahrávka je rýchlejšia ako kľučky, že k hráčovi treba najmä s obrane dostupovať, aby nemal priestor, nehrať sa s loptou v obrane, bojovať o loptu najmä vtedy, keď ju prehrám a že hrám v tíme a nie sám.

Kým sa mi darilo, lebo súperi boli slabší, tak som si to nebral k srdcu. Keď sa ale sily vyrovnali a súperi boli na rovnakej úrovni, alebo ešte lepší ako ja, tak už tie rady veľa znamenali. A pomohli!

No využitie podobných rád v našich doterajších zápasoch vidieť, žiaľ, nebolo.

Viem, že každý tím má svoje ťažké chvíle a niekedy sa stáva, že hocako sa snaží, proste to nejde.

Áno, viem tiež, že slovenský fanúšik vie byť veľmi kritický. No na druhej strane má vieru vo svojich a krátku pamäť (aspoň na zabúdanie zlého v športe je dobrá :D), aj keď to vždy tak nevyzerá.

Bolí ho, ak vidí, že jeho tím sa trápi.

Samozrejme, na zlé treba zabudnúť. Rovnako ako treba zabudnúť na vlastné negatívne emócie, tlak z očakávania fanúšikov, z hlúpych otázok reportérov a analýz všakovakých expertov, na bolesť a možno nechuť robiť zo seba fackovacích panákov. Áno, lebo to všetko zväzuje ruky.

Ste predsa na Olympiáde. Na mieste, kde sa hockto z nás ani ako divák nedostane.

Uvedomte si, že akokoľvek skončíte, ak budete bojovať za tím a s chuťou hrať tú skvelú hru nazývanú hokej, tak sa všetka nepriazeň osudu dá zvrátiť a aj z porazených sa môžu stať hrdinovia.

 

Slovensko je malá krajina, nik nás neberie vážne. Sme skrátka malí. Štatisticky sa nemôžeme rovnať veľmociam v žiadnej oblasti, ale šport je jediná vec, ktorá nám to vynahrádza, lebo všetci tam majú rovnakú štartovaciu čiaru.

Kým existuje nádej, tak existuje aj budúcnosť.

Vy ste náš Tím, s ktorým sa tak stotožňujeme a veríme mu, že aj napriek všetkému, čo sa deje a stane, bude opäť na najbližších majstrovstvách či Olympiáde lepší ako USA, Rusko, Česko, Nemecko, alebo hocikto.

Proste je to jedno, čo bolo dnes. Kašlite na naše očakávania ,kašlite nato kto ste. Zajtra je nový deň.

Na ľade ste jeden tím a nie je medzi Vami ako ani medzi Vašimi súpermi rozdiel.

Verte mi, že budem stále fandiť Slovensku ako mnoho iných Slovákov! :) Tak aj vy fandite svojou hrou za nás, lebo mnoho z nás to tak ďaleko nedotiahlo ako vy.

Ste hviezdy v slávnych kluboch a budete hviezdy aj naďalej minimálne v očiach Vašich blízkych, no vždy iba v prípade, keď prekročíte svoj vlastný tieň. 

Slovenskooo!!! :)

 

PS: Ak treba, tak si to, čo máte medzi sebou poriadne vydiskutujte a vypite si, ak už to inak nejde. ;)

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605871x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu