Reforma Slovenskej Demokracie

1. marca 2014, Martin, návrhy nazory politika Požiadavky s bodmi s obrazkami Spoločnosť spravodlivosť úvahy Voľby

Veríme, že dôsledným dodržiavaním nasledujúceho hesla dokážeme presadiť reformu slovenskej demokracie.

Stvorlístok 1

 

Nedokážeme sa pasívne prizerať na situáciu v slovenskej spoločnosti, politike a ekonomike.

Preto prostredníctvom tejto iniciatívy žiadame od verejných zástupcov:

1. Adresnosť – prostredníctvom väčšinového volebného systému umožniť občanom SR voliť konkrétnych ľudí do NR SR za okres s váhou hlasu podľa počtu voličov v okrese.

2. Transparentnosť – jasne zverejnené a objektívne kritériá na pozície vo verejnej správe, ako aj na výberové a obstarávacie konania a povinné zverejňovanie zmlúv aj s dodatkami na dostupných webstránkach.

3. Možnosť priamo sa zúčastňovať na verejnom dianí – zrušením kvóra pre platnosť referenda, zavedením povinnosti pre vládu SR riadiť sa výsledkami referenda a znížením počtu podpisov potrebných pre iniciovanie referenda na 100 000.

4. Rovnaké práva a povinnosti – zúžením imunity verejných zástupcov len na výroky v parlamente, zavedením hmotnej zodpovednosti za konkrétne rozhodnutia, rovnakú právnu ochranu a stimulačnú politiku pre domácich podnikateľov, ako majú zahraničné investície.

5. Právo zveľaďovať a chrániť spoločné hodnoty – investovaním domácich dôchodkov do investičných sieťových (komunálnych, regionálnych, národných) verejných projektov a odpojenie súkromných firiem zo spravovania verejných zdrojov.

 

Viac o požiadavkách Reformy slovenskej demokracie nájdete na webstránke a na FB TU.

Vážime si váš záujem, preto necenzurujeme komentáre ani na FB ani na webstránke. Záleží nám na Slovensku bez postranných úmyslov.

Za vašu priazeň ďakujeme!