Gratulačni list Kotlebovi (po vychodňarski)

24. novembra 2013, Martin, Listy Obcan Mak Obcan Mak z vychodu po vychodnarsky recesia recesia zo stipkou pravdy z vychodu Slovenska

Ta konečne ci možem gratulovac Kotleba. Dufam, že še nepohnevaš, kedz ci tikam, aľe znaš to take moderne teras. Rovnako jak je moderne nadavac na šickich či z prava či z ľava, bo oni še rovnako jak proci tebe znaju spolčic, kedz treba pomascic kešeňe za štatne. Samozrejme, že ľem svojim. Aľe ne toto som chcel.

Vidziš, že ľudze še nedaju tak jednoducho zmanipulovac mediami. Sak i kedz o tebe nepisaľi, bo premier tak chcel, a kedz aj pisaľi, ta tak nešumňe, že ši dajaki nacista či extremista, bo ši bul v tim svojim obleku od dajakeho Hlinkoveho krajčira šitim.

V každim pripadze, še cešim, že im kšefti pobabreš, aspoň tam v tej Bystrici, bo oni ci zaše v tim VÚC parlamence ci nedaju nic prejsc. Znaj, že mi na vychodze ce dobre sľedujeme a fanďime ci, že tam spraviš poradek s neporadnimi co furt na uradze prace su a dzeci ľem robia, sem tam idzu dajakeho politika zvolic za peňeži.

Inak jak ši poriešil toto pozemki pod Krasnu Hôrku, co ši dostal za simbolicku hodnotu?

V každim pripadze aspoň sme še pobaviľi, kedz premier zacal nadavac po tvojim viťazstve, že za šicko može pravica. Jakebi v Bystrici dajaka pravica dakedi vihrala.

No abi som nebul rozvlačni. Chcel som ľem zagratulovac, bo aspoň dajak funguje tota demokracija a možeme sebe zvolic co chceme i kedz totim hore to nevihovuje. Som zvedavi na tvoje perse kroki a dufam, že zmeniš krajčira, bo to už nemoderne v uniforme chodzic, kedz neši vojaka ani vo vojne.

PS: Po holubovi Pištovi ci pošilame fľašku, co Feri vikopal zo zahradi u sušeda. Kedz dojdze ta daj znac, bo už minuľe še stalo, že ten holub to za cestu vipil, že dluha draha a mušel tankovac.

Tvuj obdivovateľ, co je rad, že sme v inich župoch :)

Občan Mak z vychodu