Afganistan nie je naša vojna! Riskovanie životov našich vojakov pre cudzie záujmy zato nestojí.

19. júla 2013, Martin, nazory politika protesty Spoločnosť vojna

Smrť nášho vojaka na misii v Afganistane, fiasko našej diplomacie a absencia akejkoľvek satisfakcie či štipky spravodlivosti, len opäť ukázala aká zbytočná je vojna a aká zbytočná je naša účasť na nej.

Vojna bojovaná nie pre naše záujmy, nie pre naše dôvody, nie za našu krajinu.

Afganistan, Kosovo, Irak tzv. vojenské mierové misie, kde mali byť údajne chemické a atómové zbrane, Talibanci, uskutočňovať genocídy a kopec ďalšieho svinstva. Inak ten názov, že vojenské mierové misie znie ako povinne voliteľný predmet. Absurdné spojenie.

Načo sa vlastne pcháme pomáhať vonku v šírení demokracie a poriadku, keď doma to nemáme. Vnútorný nepriateľ rozbíja štát a posiela vlastných vojakov za žold na smrť za záujmy superveľmoci, aby ho tá na oplátku považovala aj s poslušným medzinárodným spoločenstvom za štandardnú demokraciu.

Je medzinárodným verejným tajomstvom, že pod rúškom vojny proti terorizmu a šírenia tzv. demokracie, sa z Iraku vyváža lacná ropa, z Kosova železná ruda a z Afganistanu ópium a iné drogy pre najsilnejšiu ekonomiku sveta najsilnejšími firmami sveta, samozrejme všetko tajne.

Ani Afgánci, ani Kosovčania, ani Iračania nikoho na pomoc nevolali a naopak tí, ktorí volajú Sýrčania, Somálci, občania Zimbabwe, pomoc nedostanú, lebo nemajú prírodné zdroje, za ktoré sa oplatí šíriť poriadok a stabilitu.

Niet sa čo čudovať Afgáncom, keď nás považujú za okupantov. Darmo im budete vysvetľovať, že sme Slováci a nie Američania. Máme uniformi a paktujeme s ich úhlavným nepriateľom. Podobne ako to robili vojská Varšavskej zmluvy v 1968 u nás.

Ak je našej vláde a politikom život vlastných ľudí drahý, nech okamžite stiahnu naše vojská domov!

 

TOTO NIE JE NAŠA VOJNA ! ! !

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno v akej spoločnosti žijete.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sme 23 rokov ticho tolerovali!

 

Ste za stiahnutie našich vojakov z vojenských mierových misií? Váš názor môžete vyjadriť TU.

 

OI SK (Charta OI SK)