Ako prekonať marazmus na Slovensku alebo otázky, na ktoré si treba vedieť úprimne odpovedať.

25. júna 2013, Martin, nazory politika a ekonomika s otazkou Spoločnosť

Majú byť poslanci a vláda dočasnými vládcami, alebo zástupcami ľudu?

Majú mať verejní zástupcovia trestnoprávnu zodpovednosť za svoje činy vo výkone funkcie, alebo len politickú zodpovednosť?

Platí, že čo je štátne/verejné patrí všetkým občanom, alebo vláde?

Chceme, aby SR bola slobodnou a zvrchovanou krajinou sebestačnou v potravinovej výrobe a energetike?

Chceme povinne prispievať na základnú štátnu a bezplatnú zdravotnú starostlivosť, vzdelávacie inštitúcie, obranu, infraštruktúru alebo to všetko necháme na trh a prispievať budeme len dobrovoľne?

Chceme, aby spravodlivosť bola výsledkom dohody politických strán, alebo celospoločenským procesom?

Chceme, aby vláda mohla ovplyvňovať súdnu a zákonodárnu moc a dosadzovať svojich nominantov na posty, alebo chceme mať v štátnej správe a samospráve kariernych odborných pracovníkov?

Chceme mať ekonomiku založenú na pracovitosti a šikovných myšlienkach či nápadoch, alebo na špekulantstve, lobingu, úžerníctve a príživníctve?

 

Ak ste si odpovedali na všetky otázky čierne vyznačeným, potom ste jedným z mála s vlastným proslovenským názorom a dokážete ešte kriticky myslieť. Aj preto práve Vaše pripomienky a názory si cením. Teraz stačí nájsť ozaj tých, ktorí to prenesú do reálneho života. Lebo sme premrhali vyše dvadsať rokov.

Chceme ďalší pokrok bez zastávok. Viac o požiadavkách občanov na vládnuce špičky môžete nájsť TU na Charte OI SK a podporiť ju môžete TU.

Ďakujem, že Vám nie je jedno v akej spoločnosti žijete.