10: 0 pre SMER – veľká zmena na úradoch v prospech občanov alebo efekt kúzelnej chobotnice

20. júna 2013, Martin, nazory politika Spoločnosť

Ak by sme hľadali paralelu so súčasnou politickou situáciou na Slovensku v športovom žargóne, bolo by to niečo ako keď Tahitskí amatéri hrajú so Španielskom. Ostatne dnes to môžete aj o 16oo vidieť. Alebo ako keď Slovenskí hokejisti hrajú proti Kuvajtu. Debakel za debaklom a frustrácia zväzujúca ruky ešte viac.

Niet pochýb, že po takejto príprave môže Fico ohlásiť svoju kandidatúru na prezidenta a Kaliňák na stoličku predsedu strany a možno aj premiera.

Rád by som veril, že podobné ústretové kroky voči občanom budú pokračovať, ale nato už nie som tak naivný.

V každom prípade, netreba sa dať opiť rožkom. Reforma štátnej správy a zavedenie ESA je fajn, je to po rokoch pokrok. Otázne je ako sa implementuje a rozmení na drobné a preto treba aj naďalej kontrolovať aj ďalšie chápadlá strán(y).

Lebo kým občan môže vidieť cez mediálne okuliare chváliace sa rameno chobotnice, ďalšie ramená môžu popritom ďalej rozdeľovať verejné zdroje do svojich súkromných vreciek. Môžeme to nazvať efekt kúzelnej chobotnice

Smer 10:0 opozícia. Aký je však stav občan verzus politici/strany a ich mecenáši na hracom poli SR, si netrúfam povedať.

 

Chceme ďalší pokrok bez zastávok. Viac o požiadavkách občanov na vládnuce špičky môžete nájsť TU na Charte OI SK a podporiť ju môžete TU.

Ďakujem.