Koľko stojí naša čestnosť, spravodlivosť, hrdosť, či lojalita?

11. septembra 2012, Martin, nazory s otazkou Spoločnosť úvahy

Bolo by zaujímavé zistiť takúto otázku u každého, lebo v nej spočíva náš stav. Vraví sa, že všetci sme uplatiteľní iba vo svojej cene sa líšime. A keďže od zlodeja, či klamára sa pravdu nedozvieme, môžeme len polemizovať nad touto otázkou koľko…

…koľko stála lojalita našich verejných činiteľov pri oddlžovaní bank a následnom predaji zahraničným “investorom”, pri vstupe súkromných spoločností do systému povinného poistenia, koľko stáli spravodlivé rozhodnutia na súde nikoho neodsúdiť za zneužitie moci a postavenia, koľko stálo čestnosť prokurátorov a vyšetrovateľov v kauzách.

Ako by sme sa správali my na ich mieste? Boli by sme iní? Je tu ešte niekto, kto by chcel s týmto stavom niečo spraviť? Vedel by niekto s týmto stavom niečo spraviť? Vedel by sa za to aj postaviť verejne a nedal by svoje svedomie uplatiť a oklamať polopravdami? Vieme sa správať podľa zákonov, ktoré si sami stanovíme bez výnimky?

Tí s vierou v lepšiu budúcnosť, prosím, pridajte sa k nám. Tí bez, ďakujem, že ste aspoň prečítali.

> OI SK <

PS: Problém v našej spoločnosti tkvie v nedodržiavaní ani tých zákonov, ktoré máme na kľúčových miestach. Sme schopní to ešte napraviť, alebo sme nútení prijať pravidlá hry a byť poslušnými ovcami?