Ako si Slovenský štát váži občana? Je jediným právom občana platiť dane?

25. augusta 2012, Martin, ekonomicke nazory politika a ekonomika s otazkou Spoločnosť úvahy

Dnes budem mimoriadne stručný. Porovnajme si dane: Banková 0,4%, podnikatelia DPH 20% a občan 42% dane a odvody zo superhrubej mzdy + 0,4% banková + 20% DPH + ďalšie miestne dane, lebo tak či onak ich platíme iba my. Ak zmeškáme, platíme úžernícke úroky, naopak to však neplatí. Ovplyvniť smerovanie štátu okrem volieb nemôžeme, pred súdmi uplácať malými sumami (na viac sa nezmôžeme) nemôžeme, aby zákon bol rovnaký aj pre nás, o smere a spôsobe rozdeľovania našich daní nie sme ani plne informovaní (veď načo? stačí informovať, keď sú všetky stopy zahladené a zlodeji s peniazmi v zahraničí, resp. na dobrom miestečku, odkiaľ ich nik nevykopne bez odstupného, veď také sú zákony a výhodné zmluvy pre štát :)).

Z toho vyplýva, že nie len peňažné prostriedky sa v tomto systéme nerovnomerne a nespravodlivo rozdeľujú, ale aj práva a povinnosti. Je normálne, aby občan niesol všetku zodpovednosť a nemal takmer žiadne práva (iba tie, za ktorá si vydobije) a bankári, veľkopodnikatelia, mafiáni a verejní činitelia mali iba práva a povinnosti, či zodpovednosť žiadnu?

Viac ako tomu zabrániť na www.obcianskainiciativa.sk

Ak ste názoru, že už je čas s tým skoncovať, šírte túto myšlienku, hovorte o nej a nebojte sa moci, lebo tá je iba taká silná, akú im ju dáme.