Diera v rozpočte, diery v našich vreckách a diery v (zdravom rozume) hlavách verejných činiteľov. . .

9. augusta 2012, Martin, nazory politika politika a ekonomika s otazkou Spoločnosť úvahy

Aspoň v tomto sme na tom podobne. Síce nie je diera ako diera, lebo inak sa prejavuje diera v príjme občanov ako diera v hlave pri rozhodovaní, ale aspoň takto sme si rovní. Kto chce si nakoniec uspojkojivé vysvetlenie nájde alebo vymyslí a to sa nemusí ani veľa namakať, stačí to natlačiť do mienkotvorných médií a tváriť sa, že je to číra pravda, aj keď ľudia bubú z toho zmätení. Ale veď aj o to ide. Zmiasť ľudí, aby si nemohli uvedomiť, že sú pre verejných činiteľov iba prostriedkom na dosiahnutie osobného prospechu.

Škoda len, že pre krytie sa za tzv. demokraciu. No našťastie vieme, že ani demokracia nie je vždy rovnaká demokracia, rovnako ako spomínané diery. Kým u nás vo východnej časti Európy sa prejavuje ako divoká a bezhraničná v západnej a severnej jej dávajú určit hranice, lebo prirodzene vedia, že absolútna demokracia ako aj absolútna sloboda v realite nejestvuje. A potom prečo sa máme horšie ako hoci aj spodná vrstva v západných krajinách?

Ale musí to tak byť? Musíme poslušne tolerovať nekresťanské praktiky samozvaných kresťanov, nedemokratické praktiky demokratov, nesocialne praktiky socialistov, netransparentné praktiky liberálov a pravičiarov? Vôbec nie. Pridajte sa k nám k Občianskej Iniciatíve SK. Ďakujeme, že chcete lepšiu budúcnosť nielen pre seba bez dier :)