Občianska demokracia alebo Klamstvo pramení z lenivosti, lenivosť z prílišnej lásky a rozmaznanosti. . .

8. augusta 2012, Martin, nazory politika s otazkou Spoločnosť

Ako pekne to sedí na verejných činiteľov. Väčšinou vzišli z dobre zabezpečených rodín s kontaktmi, láska im bola dávaná v prílišných množstvác, preto si ju nedokážu vážiť rovnako ako iných ľudí. Preto veria, že sú rozdiely medzi nimi a ostatnými a sú za tzv. pravicové idey bez limitov. Avšak pracovať nechcú až sa boja. Vedia len parazitovať na pracujúcich a vravieť tomu manaťovanie, škoda len, že bez zodpovednosti.

Preto sú nanajvýš neochotní počúvať a stretávať sa s ľuďmi. Aj diktátori ako Hugo Chaves, či Fidel Castro je/bol v tomto otvorenejší demokratickejší. Prečo ich zaujímajú ľudia len pred voľbami a potom si už len robia svoje kšeftíky za plentou, v tajných voľbách, v tajných výberových konaniach a podobne? Je čas si uvedomiť, že nám slúžia a nie my im. Že my máme práva a oni zodpovednosť aj majetkovú za svoje rozhodnutia.

Štát je vlastne a.s. nás všetkých, kde v ktorom koľvek okamihu by sme mali môcť ovplyvniť jeho smerovanie, nielen raz za štyri roky. Je jasné, že súčasná garnitúra a ani jedna z parlamentných strán nebude za občiansku demokraciu (vytýčenú v nasledujúcich 25 bodoch) a budú silou mocou bojovať za zachovanie parlamentnej, kde budú môcť pokračovať v zneužívaní moci.

Kto však súhlasí s myšlienkou občianskej demokracie, prosím, pomôžte aspoň tým, že túto myšlienku budete pre začiatok šíriť. Ďakujem za spoluprácu všetkým, ktorým to nie je jedno.

Občianska Iniciatíva SK