Aj cesta môže byť cieľ. . . Len by nemusela trvať ďalších 20 rokov. . .

2. augusta 2012, Martin, nazory Spoločnosť úvahy

Keď sa o niečom mlčí, neznamená to, že sa to nestalo.  (páni verejní činitelia)

Keď v zákone nie je spravodlivosť, neznamená to, že spravodlivosť nejestvuje. (páni zákonodarcovia, strážcovia poriadku, sudcovia a právnici)

Keď nie je niečo ocenené v peniazoch, neznamená to, že to nemá hodnotu, možno je príliš vysoká. (páni ekonómovia, manažéri, vedúci a bankári)

Keď sa dobré neváži a zlé sa tresce, neznemená to, že dobrým byť je nesprávne. (páni klerici)

Keď nemáme na niečo čas alebo prostriedky, neznamená to, že sa to nedá uskutočniť, kto nehľadá spôsoby ako, nachádza len výhovorky. (vážení občania)

Keď sa cítime sami, neznamená to, že sme sami, možno len sme sa nespojili s tými správnymi či nepočujeme o nich. Svet je veľký, ľudí je mnoho, aby sa pravda pokrivila, to však neznamená, že nejestvuje. Slová môžu byť iba prázdne ilúzie, ale to neznemená, že sa niektoré nenaplnia.

Možno sme malí, ale to neznamená, že malými ostaneme do konca života. Kým sa so svojim obrazom v spoločnosti nezmierime či ho neakceptujeme, nikdy sa nezastavíme. Rovnako kým sa nezmierime so stavom našej spoločnosti, nikdy neustaneme. Snažiť sa o niečo je lepšie ako nerobiť nič. Lebo život je pohyb, boj o lepšiu budúcnosť, ktorá je skôr cestou ako cieľom.

Poznáme cestu ako dosiahnuť spoločný cieľ kliknite sem, ak chcete vedieť viac > Občianska Iniciatíva SK