Keď moci niet pomoci (špinavé divadlo pre plebs)

7. mája 2012, Martin, nazory politika s otazkou Spoločnosť úvahy

Posledné kauzy podpisovania zmlúv na ministerstvách na poslednú chvíľu pred voľbami, zistenia zloženia na ministerstvách dokazujúce, že stranícka knižka má väčšiu silu ako odbornosť, či pokultné získaný diplom ministra, kde dôkazy sa radšej skartovali podobne ako sa skartovali údaje za Gorilu (mimochodom na verejnosť sa dostala iba časť), ktorá už zaľahla prachom preukazuje opäť ako nespočetne krát pred tým na prevládajúcu skorumpovanosť, nomenklatúrj a klientelizmus na najvyšších miestach, ktoré práve o týchto veciach rozhodujú a je jedno či ide o pravicu či ľavicu.

Riadiac sa porekadlom, šikovný sa má lepšie ako lenivý, dokonca drzo až arogantne uvedomujúc si, že okrem nich im nik nijako nemôže dokázať ich vinu, verejne hlásajú svoje dobré úmysly, ktoré sa im náhodou nikdy nepodarí uskutočniť. V tom prípade by bolo ozaj lepšie, ak majú aspoň trochu svedomia, pomenovať veci ako sa majú. Napríklad takto.

Plebs vy musíte makať a mať rovnaké príležitosti dokiaľ naše príležitoasti a rovnejšia rovnosť nebude ohrozená. My partokrati vás musíme riadiť, lebo vy neviete nič, ani sa neviete zhrknuť na ulici, aby ste nás postrašili, jedine keď vás cez nastrčených buričov nezvoláme my. Tak či tak, aspoň vieme, že ste neschopní nás hocako ohroziť, lebo ste závislí na systéme peňazí a zastupiteľskej demokracii, ktorými vás ovládame viac ako na vlastnej cti či svedomí. Tie už nemáte a to je dobre. Vy žijete na hrane zo dňa na deň, ale my máme toľko peňazí na rozdávanie, že si vás môžeme všetkých kúpiť, čokoľvek sa stane. A ak nie kúpiť, tak sa o vás nespratníkov vieme postarať.

Dokedy to takto bude? Asi večne, lebo sa nevieme postaviť za svoj názor. Koľko nespokojných Yosarianov existuje?

www.obcianskainiciativa.sk