Pomôž si človeče ako môžeš i Pán Boh ti pomôže. . .

3. apríla 2012, Martin, nazory politika politika a ekonomika s citatom s obrazkami Spoločnosť úvahy

Už stredovekí mnísi hlásali: Modli sa a pracuj. Dokonca existuje o prílišnom spoliehaní sa na Boha či vyššiu inštanciu vtip. Kde sa istý človek neustále modlí k Bohu, aby vyhral jackpot a horekoval, že prečo nemôže vyhrať. A viete, čo mu Boh odpovedal? Keby si si kúpil los, tak by si aj vyhral.

Neuveriteľne trefná metafora na náš vlastný, ako nazvať, alibizmus, lenivosť, strach z prevzatia osobnej zodpovednosti? Kým sa tohto zlozvyku nezbavíme, nikdy nebudeme pánmi nad svojimi osudmi a stále príde ďalší zlodej, klamár, tunelár, mafián, ktorý pre našu nerozhodnosť a hašterivosť prevezme osudy nás do svojich rúk. A asi nemusím opisovať, čo môžeme od toho čakať. S pravdepodobnosťou 1:1 000 000 000 000, že to nebude osvietený vládca, či vládcovia, ktorým bude dobro ľudu prednejšie ako svoje.

Pre pochopenie stratégie, ktorú na nás oligarchia používa si stačí uvedomiť jeden výrok starovekých Rimanov: Divide et Impera = Rozdeľuj a panuj.

PS: Pre straníckych zakomplexovancov musím vysvetliť, že tu nezvolávam pravicu k jednote ale ľudí, občanov. Zjednoťme sa proti straníckym knižkám aj po druhý krát, aby sme konečne dokončili prechod z totality a medzistupňa oligarchie k ozajstnej občianskej priamej demokracii.

Miesto stretnutia: občianska iniciatíva