Najbližšie 4 roky nebudeme počuť vetu: Nie je politická vôľa. . .

31. marca 2012, Martin, nazory politika politika a ekonomika recesia s obrazkami Spoločnosť úvahy

Okrem toho, že posledné voľby ukázali opäť neskutočnú naivitu a nepoučiteľnosť ľudu veriť aj po stopäťdesiaty krát tomu istému klamstvu, aspoň jedna vec je po týchto voľbách istá.

Víťaz sa nebude môcť vyhovárať na politickú vôľu. SMER síce nemá ústavnú väčšinu, pre ktorú by sa teoreticky mohol z času na čas zdráhať a robiť divadlo, že niečo nemôže uskutočniť, ale v takomto prípade mu príde určite na pomoc OĽaNO. Matovičovci možno raz opäť budú hrať povestný jazýček na váhach. Otázne síce môže byť, či sa nedajú skorumpovať preto, že sú vlastne nezávislí. Ale nakoniec aspoň uvidíme, či takáto platforma nezávislých rozhodujúcich sa na základe len svojho vlastného vedomia a svedomia môže fungovať aj v budúcnosti.

Osobne som veľmi zvedavý. Kiež by sa konečne Slovensku podarilo z najväčšej straníckej eseročky vyťažiť tie najdemokratickejšie zákony, ktoré pripravia ornú pôdu na opätovnú sejbu do zeme 23 rokov pustošenej korupciou, nomenklatúrou, straníckou oligarchiou a sebectvom tých, ktorí sa dostali ku verejným korytám. Síce sú už takmer prázdne, ale stále je možnosť ožobračiť ľud viac, cez zadlžovanie krajiny.

Tým hore to nebude vadiť hlavne preto, že Slovensko vnímajú ako zdroj príjmov a už teraz si robia zásoby v ďalekých daňových rajoch. Jediní, kto nato opäť doplatí je ľud, ktorí nebude mať možnosť sa zo sra.iek dlhov vo vlastnej krajine, ktorá mu už nepatrí vyhrabať.