Polovica Slovákov ušetrí mesačne do 10 Eur, ale vláda šetriť nebude, radšej zvýši dane. . .

20. marca 2012, Martin, ekonomicke nazory politika politika a ekonomika s otazkou Spoločnosť úvahy

O tom ako ľudia prežívajú od výlaty k výplate počujeme nielen od svojich známych, ale už to máme aj na papiery, napriek tomu štátni úradníci dostávajú 13. a 14. platy, bonusy, platia sa im zvýšené odmeny, ich pracovná náplň je tá istá ako 20 rokov pred nástupom počítačov a vlády sa striedajú a namiesto razantnej reformy štátnej správy, jej okresaním, kompjuteritáciou a priblížením občanom, vymýšľa rôzne dane, ktoré postihnú občanov ešte viac ako doteraz.

Pre prvý argument o úsporách a prežívaní od výplaty k výplate prosím kliknite na tento link.

Pre argument o stave štátnej správy prosím kliknite na nasledovný link a tiež tento.

Pre argument o spôsobe ako vláda chce riešiť tento stav zavedením novej dane z luxusných nehnuteľností, ktoré podotýkam, budú zohľadňovať cenu nehnuteľností na základe ponúkanej ceny cez realitky a nie na základe reálnej kúpnej ceny, čím dôjde k zvýšeniu dane z nehnuteľnosti nie iba bohatým prosím, kliknite na túto a nasledovnú linku.

Dokedy budeme znášať na vlastnej koži experimenty tzv. ekonómov a tzv. zvolených zástupcov robiacich všetko od stola, ktorí okrem funkcií, na ktoré boli dosadení cez stranu, alebo známych nikdy nepracovali rukami, alebo neboli v situácií v akej je bežný občan. A ktorí si aroganciu a bezcitnosť zamieňajú so slovom úspešní. Dokedy tu takých strpíme, aby nám vládli a riadili republiku, ktorú im financujeme my, obyčajní občania.

Čo ešte sa musí stať, aby sa občan zobudil a uvedomil si, že ak sa nepostaví na odpor, bude si vyberať len z menších ziel. Dokedy???