Založ si blog

. podporujete RKC milodarmi? Mali by ste vedieť, že.

Už ste im raz zaplatili cez dane. štát platí cirkvám cca 40 mil. Eur ročne. Najväčšiu časť cca 33 mil. Eur ročne RKC. Že sa to dá aj bez štátu…

Cirkev už od Milánskeho ediktu žehnala svetskej moci výmenou za hmotné pôžitky. Ani u nás to nie je inak. Nanešťastie. Kým v mnohých krajinách oveľa väčších krajinách dokázali prekuknúť pokrytectvo vyplývajúce z finančnej previazanosti a s cirkvami sa vysporiadali, u nás sa naopak vplyv cirkví menovite RKC radikalizuje a zasahuje do vedenia štátu viac ako kedykoľvek predtým v novodobej histórii (súčasné spojenectvo SMER a KDH). Ďalej môžeme spomenúť Vatikánsku zmluvu, ktorá so zámienkou výhrady svedomia plní výšší cieľ – vazalstvo svetskej moci duchovnej.

Je neodškriepiteľné, že Slovensko v mnohých oblastiach zaostáva za svetom o desaťročia, no na pôde občianskeho uvedomenia a národného povedomia zaostáva o viac ako storočie.

Odluka cirkví od štátu chronologicky podľa krajín.

  • 1859 – Mexiko
  • 1871 – Nemecko
  • 1871-1920 – Veľká Británia
  • 1878-1947 – USANájdi rozdiel
  • 1891 – Brazília
  • 1901 – Australia
  • 1905 – Francúzsko
  • 1928 – Turecko
  • 1949 – Čína
  • 1950 – India
  • 1952 – Japonsko
  • 1966 – Španielsko
  • 1987 – Filipíny

Ako ste si mohli všimnúť nachádzajú sa tam aj tradičné katolícke bašty (Mexiko, Filipíny, Španielsko, Brazília), čo svedčí o tom, že cirkvi nestratili svojich vyznávačov (najmä RKC) čoho sa RKC obáva. Okrem tohto argumentu proti odluke sa často používa aj obhajoba prospešnosťou služieb cirkví pre spoločnosť – suplovanie cirkví do sociálnych služieb štátu najmä chudobným a chorým.

Sociálny argument by platil, ak by však neplatilo, že dobré skutky môže robiť iba zo svojho a nezištne. Alebo aj tu sa infiltroval diabolský duch v podobe kapitalistického zmýšľania? Nebolo by to nijako výnimočné, keďže už aj cirkevný certifikát sa dá kúpiť, rovnako ako pas, či stranícka knižka.

Keď nad odlukou cirkví od štátu rozmýšľam, zisťujem stále viac, že bolo by to na prospech nielen štátu, ale aj jej samotnej. Nemyslíte?

“Svet bol vždy plný prorokov, ktorí vodu kázali a víno pili.”  (Guarech)

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600749x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu