Založ si blog

. začína sa predvolebná kampaň znova za naše peniaze.

Dva týždne som poriadne nesledoval politiku, ale „našťastie“ sa tu na Slovensku nič nezmenilo. Divadlo, dinosauri a kampaň za naše sú tu znova.Chcem zmenu

V posledných dňoch nám asi politici chceli vykompenzovať nepriaznivé počasia a školákom pokazený začiatok prázdnin a tak sme sa dozvedeli samé „pozitívne“ správy. Že už sa schyľuje k lepšiemu a že lepšie časy sú predo dvermi.

To všetko sa stalo nečakane, nie na pôde vlády, ani v NR SR, ale na snemoch naj-strán. Nečudo, veď komunálne voľby sú tu „coby dub“ (pozn. November 2014). Vládny SMER priniesol nejasný balíček 15 nových sľubov za štvrť miliardy Eur z našich daní a čuduj sa svete tiež na koniec roka. (15 sľubov TU)

V tábore opozičníkov sa na snemoch nedostali k sľubom, veď nato nemajú prístup k peniazom daňových poplatníkov ako vláda, ale riešili zodpovednosť za spackané prezidentské voľby.

Predsedníctvo KDH osvietil „duch svätý“ a niekoľko dinosaurov rezignovalo na svoje funkcie, aby ich mohli nahradiť noví dinosauri. (Osvietenie duchom sv. TU) V SDKÚ sa udial podobný scenár, len s tým, že stranu sa už rozhodli dostať mimo parlament a preto si za predsedu zvolili „mlaď spravodlivo sociálne zmýšľajúcu“ (pozn. Ľ.Kaník 48 r.), pravicovým extrémistom porazenú. (Samovražda SDKÚ TU)

Aby sa ľud pobavil a novinári mali o čom písať, odohralo sa aj pekné divadielko medzi tzv. „exotom“ slovenskej politiky a novou hviezdou NETWORKu, kde sa novoprišelec Matovič obvinil z daňového podvodu bývalého katolíka s čistým štítom Procházku. (Čakanie na Gogota a divadlo TU).

Dokonca sa nám tu zjavil aj novodobí Šalamún. Stal sa ním náš nový pán prezident Kiska, ktorý rozsúdil sudcov v spore so SMERom a KDH o ich previerkach. Pravdou je, že takéto previerky by nezaškodili viacerým vládnym činiteľom, ale kto si podpíli konár pod zadkom, že? (Šalamúnske rozhodnutie TU)

Ešteže tu máme majstrovstvá sveta vo futbale. Aj keď ani tu sa nemôžem zbaviť dojmu, že hráči nejako ľahko padajú a rozhodcovia divne pískajú, ale prečo si nechcú zavolať na pomoc videorozhodcu? (Podivné rozhodnutia a filmovanie TU). Či by len preds amali niečo spoločné s našimi politikmi? Božechráň! Veď žijeme predsa v demokratickom kapitelizme. :D

 

Spolu za jedno lano – Kristián Dufinec & Inkognito 

OI SK

 

 

 

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605131x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu