Založ si blog

Prezidentské voľby 2014. Test kandidátov.

Pred dvoma tyždňami som rozposlal rovnaký mail na všetkých prezidentských kandidátov. Možete ho nájsť >TU<. (plus Helena Mezenská, ktorej som mail poslal na druhý deň).

Do dnešného dňa (19.2.2014) mi prišli odpovede len od 3.

Gyula Bárdos TU , Milan Melník TU a Jozef Behýl TU.

Andrej Kiska sa ospravedlnil s tým, že odpovede si môžem dohľadať v bežných médiách. Z tímov Radoslava Procházku, Milana Kňažka, Róberta Fica a Pavla Hrušovského som dostal potvrdenie, že sa pokúsia čoskoro zodpovedať na otázky, ale doteraz som nič neobdržal.

Ostatní, Ján Čarnogurský, Viliam Fischer, Ján Jurišta, Stanislav Martinčko, Jozef Šimko a Helena Mezenská neodpovedali na zaslaných 15 otázok vôbec.

A nanešťastie preto, že neodpovedali všetci kandidáti admin blog.pravda.sk sa obáva, že takéto články by mohli byť brané ako propagovanie istej časti kandidátov, čo by pre pravdu.sk mohlo znamenať zbytočný problém. Chápem to plne a viem, že za obsah článkov blogerov zodpovedá podľa zákona konkrétny mediálny dom, ale je rozdiel medzi blogerom s vymysleným menom a s odčianskym, nie?

Nie je potom toto ďalší zo zákonov, ktoré pre ochranu mena jednych berú právo slobodne sa vzjadrovať druhým?

Našťastie HNonline.sk takéto aktivity nesleduje.

Poznámka: Na SME.sk som už 2 roky zakázaný, lebo admin chcel sledovať a rozhodovať, aké články môžem uverejniť. Naskytá sa mi otázka načo sú potom vlastne blogy?

Aby na nich ľudia len tak písali, čo nie je podstatné o nepodstatných veciach?

Aby si v článkoch vylievali svoje boľačky?

Aby sa ventylovali, ale nič, čo by mohlo zmeniť zaužívané koľaje nepublikovali? Lebo kto blogerovi od nikadiaľ uverí? Rokmi som zistil, že jediné kritériu internetu je kreditibilita. A tá sa buduje roky.

Nestačí mať nálepku osvedčeného média. Ľudia už nie sú takí slepí, že nevidia to divadlo pýtania sa na to, čo známy respondent chce.

Na tomto blogu som Vás nikdy vedome nezavádzal, o čom píšem v to verím a kto ma pozná vie, že neklamem a niesom nejaká úplatná filcka, lebo nenávidím klamstvo.

Ak teda bude chcieť pre tento článok alebo môj blog žalovať pravdu.sk, alebo hnonline.sk, tak nech radšej žaluje mňa. Moje údaje sú v podstate verejné a ja sa nebudem skývať, lebo nemám prečo.

Nakoniec mi napadli dve otázky.

1. V akom systéme to žijeme, keď drvivá väčšina mediápne známych kandidátov si nevie nájsť pár minút na obyčajného blogera? Budú si vedieť nájsť po kampani čas na obyčajného občana?

2. V akej spoločnosti to teda žijeme, keď média sa boja písať a uverejňovať rôzne názory, aby neboli žalované mocnými politikmi? Môžu mienkotvorné médiá poskytovať objektívne informácie o politike, ak väčšina článkov, za ktoré nebudú žalované sú platené PR články?

 

Ak aj vy cítite, že tento systém smrdí. Prosím, podeľte sa s nami a pridajte sa k nám – občanom, ktorým nie je jedno, kam táto spoločnosť smeruje. Ktorým nie je jedno, čo po nich zdedia ich deti.

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete a dokážete si vytvoriť vlastný názor.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sa tu roky ticho tolerovalo a deformovalo Slovensko.

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600976x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu