Založ si blog

Ak je Tiso mučeník, potom ním bude aj Mečiar, Fico, Figeľ, Miklóš a Dzurinda?

Alebo aj Kotleba? Včera sa mi do mailovej schránky dostal mail s názvom : Slovenské národné púte za mučeníka Jozefa Tisu do Altöttingu. Dokumentácia rozsiahleho ľudového kultu J. Tisu.

Som hrdí Slovák, ale necítim hrdosť za kolaborantné konanie režimu prvého Slovenského štátu s nacistickým Nemeckom.

Nevidím, žiaden dôvod, aby sme mali byť hrdí nato, že Hitler ponúkol Slovensku dva možnosti: samostatnosť a poslušnosť, alebo byť súčasťou veľkého Nemecka ako protektorát spolu s Českom a Moravou.

De facto prvý Slovenský štát a jeho predstavitelia boli len bábky hrajúce o čas a vlastné záujmy, a popri tom napomohli Nemecku, lebo svojou poslušnosťou uvoľnili značnú nemeckú časť vojska, ktoré by museli okupovať Slovensko, a tak sme sa radšej okupovali sami a Nemci bojovali ďalej za rozšírenie hraníc pre Uebermencha.

Ak si dokážeme ctiť a dokonca spraviť svätca človeka, ktorý bol len bábkou a kolaboroval, vymieňal život jedných za život druhých, potom sa niet čo čudovať zvrátenému mysleniu, ktoré aj dnes pretrváva v katalíckych kruhoch a posväcuje konanie nových zapredancov, novej štandardnej „hlinkovej gardy“, lebo tá im podobne ako Nacisti Hlinkovcom, dáva možnosť na výber.

Žiť ľahšie a kolaborovať, alebo žiť ťažšie, postaviť sa proti zneužívaniu verejných zdrojov na súkromné účely malej skupinky kolaborantov ergo sebcov.

A tak sa zdá, že kým kupčenie s odpustkami v protestanskej luteránskej cirkvi je zakázané, v našej akoby pretrvalo.

Veď aj istý predstaviteľ kresťanskej strany dal svoj sociálny byt na charitu potom, čo sa prevalilo, že ho dostal za svoje dobré styky s iným straníckym kolegom. Treba ho preto uctievať? Nie. Lebo ak niekto rozdáva, dáva zo svojho, čo statočne nahonobil a nie z toho, čo ľuďom šikovnosťou z moci a postavenia straníckeho kolegu vzal.

Je pekné dávať do zvončeka z nakradnutého a sedieť v čestnej lavici pri zostarlých a do seba zahľadených biskupoch a kardináloch, ale ako sa na inom mieste v biblii vraví. „Ľahšie je ťave prejsť uchom ihly ako bohatému vojsť do Božieho kráľovstva.“ a na inom mieste písmo hovorí: „Tvoje kniežatá – hľa, vzbúrenci a spoločníci zlodejov, každý má rád dary, ženie sa za odmenami, sirote k právu nepomôžu a žaloba vdovy k nim nedôjde.“

Boh Vás vidí a hoci neprezradí, uvedomelá spoločnosť si Vás vždy nájde, lebo v každom z nás je časť Boha.

 

Ďakujem, že Vám nie je jedno, v akej spoločnosti žijete a dokážete si vytvoriť vlastný názor.

Iba spolu dokážeme napraviť, čo sa tu roky ticho tolerovalo a deformovalo Slovensko.

Charta občana SRaj na FB

 

Názory prezentovné v blogu sú len a len mojimi osobnými názormi a vychádzajú z osobného presvedčenia spísaného v Charte občana SR, ktoré sa nemusia/môžu zhodovať s názormi iných. Ďakujem za pochopenie.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600779x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu