Založ si blog

Má SMER na 50% a čo s tým má generálny prokurátor?

Pravica je v troskách a SMER opäť valcuje v prieskumoch verejnej mienky. Medián mu nameral 47% a tak si môžu v strane s najlepším politickým marketingom gratulovať.

Ďalším nemenej potešujúcim činom je zvolenie generálneho prokurátora. Istoty, ktorá zabezpečí ochranu pred naplnením spravodlivosti, či pred vyvodením akýchkoľvek dôsledkov z jej porušenia vládnym SMERom.

SMER totálne valcuje a hoci v médiách nekričí, mnoho občanov ho práve preto podporuje.

Zmierlivý prístup a udržiavanie si odstupu od mediálnych naháňačiek, tlačoviek-obviňovačiek, ktoré ľudí tak otravujú a sú tak príznačné pre pravicu, členovia SMERu dokonale ignorujú a ešte s väčšou dokonalosťou obchádzajú snahy o zatiahnutie do nich.

Ukázalo sa to už na kauze Gorila, ktorá SMERu vôbec neuškodila, ale skôr naopak.

Práca s podvedomím občanov Slovenska mágom zo SMERu je obdivuhodná. Napriek zvyšovaniu dlhu, pokračujúcemu úpadku ekonomiky, zvyšovaniu nezamestnanosti, daní, pretrvávajúcej korupcii a nomenklatúre v štátnej a verejnej správe, ľudia stále vnímajú SMER ako menšie zlo.

Menšie zlo v porovnaní s pravicou, kde vyhorené hviezdy a dinosaury už len so závisťou kričia, že na vine všetkého zla je komunizmus, socializmus, SMER a každý iný len nie oni.

Očista pravice je v nedohľadne, alternatíva k SMERu sa do médií nedostane a tak si vládnuca strana môže naďalej upevňovať postavenie, nastavovať nitky tak, aby v očiach verejnosti hoci nič pre transparentnosť a naplnenie požiadaviek z Novembra 89 nespravila.

Švajčiarsko nie sme, ani nebudeme, ale s tým sa už občania SR zmierili. Dokonca stotožnili so systémom natoľko, že dokážu nahradiť vypadnutých zlodejov z kola. Veď prečo nie, keď tak to je a každý tak robí.

Výrok vždy môže byť ešte horšie a alibizmus typu, radšej nerobiť nič, ako niečo pokaziť, je skvelým základom pre ďalší rast preferencií iluzórnej istoty ponúkanej SMERom.

Vízie, ktorú občania vnímajú ako najreálnejšiu a najlepšiu medzi mediálne známimi. No nie ozaj najlepšiu. Človek sa môže zmieriť so svojou situáciou, ale nemal by sa tak vzdať naplnenia svojich snov, cieľov len preto, že nik ich už nedokáže uskutočniť, lebo taká je prax.

Už vyše dvoch desaťročí sa uspokojujeme s parciálnym plnením sľubov straníkov. Je však časť sľuby plniť. Napňať to, čo krajinu obohatí a nie len úzku skupinku na úkor ostatných.

Deklaráciou slobodných a nestraníckych občanov, ktorých v posledných voľbách bolo 1,7 milióna (nevoliči) a ďaleko prekonali počet voličov terajšej vládnej strany (1,1 milióna), je dnes Charta OI SK 2013. Charta, ktorá len požaduje naplnenie sľubov o ozajstnej demokracii. Sľubov, ktoré odzneli nezávisle na politickej orientácií. Sľubov, ktoré sú prospešné pre občanov, no nie pre strany a preto neboli úplne naplnené.

Sme za pokrok a pretrhanie starých štruktúr moci. Viac o Charte OI SK 2013 môžete nájsť TU, a tiež ju môžete podporiť TU a stať sa tak jej signatárom alebo ak úplne s ňou nesúhlasíte, môžete sa podeliť s vašimi názormi či lepšími riešeniami. Čím viac nás bude, tým skôr sa zmena uskutoční. Ďakujem.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604544x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu