Založ si blog

Správy z budúcnosti – Slovensko v roku 2040.

Slovenský straník straníkovi v EÚ parlamente:

Ahoj Jano.

Správa od EK ma potešila. Opäť sme sa oficiálne priblížili k starým členom EÚ. Dosahujeme už 93% úrovne ich priemeru podľa Eurostatu, ktorému sme poslali naše štatistiky. O päť rokov ich isto dobehneme ako predseda stanovil. Po nami vyrobených autách je stále dopyt a naši ľudia si na prácu v automobilkách zvykli a verím, že sa podarí niečo ďalšie vylobovať v EÚ. Vieš nejaké ďalšie fondy alebo investície. Veď kto dnes dokáže lákať zahraničné investície na daňové úľavy ako my? O schodok rozpočtu nech sa EK neobáva, financie skonsolidujeme. Troška opäť zvýšime dane a požičiame si na medzinárodných trhoch. Len sa staraj, aby EK nechcela kontrolovať to naše 220% HDP zadlženie. Spomeň, že ostatné krajiny sú ešte viac. Ľudia sa u nás oproti západným krajinám nebúria, takže aj to je plus. Sú radi, že majú vôbec prácu. Tých pár protestov skupiniek nespokojných, povedz, že sme sa postarali zdiskreditovať. Všade máme svojich ľudí. Tak aj tým argumentuj pri lobovaní za zahraničnú investíciu. Nezabudni spomenúť, že ochrana zamestnancov je tu iba formalita, ktorá sa aj tak nemusí dodržiavať, lebo veď máme páky na súdoch a predsa každú investíciu si ceníme, takže keby sa niekto z našich súdov postavil proti je tu Európsky súdny dvor a tam sa postaráme, aby sa ich investície ochránili. A nakoniec zdôrazni, že sme stabilní krajina so stabilnou vládou istôt.

Nezabudni, že tento list je tajný a že nič z tohto sa oficiálne neuskutočnilo a že všetko robíme pre svojich voličov.

PS: Vytvor si nejaký tajný účet na Kajmanoch, nech ti môžeme poslať podiel z tej ruskej investície.

S pozdravom

Peťo

Dôchodca z východu dôchodcovi na strednom Slovensku:

Ahoj Juro,

včera odišiela z dediny posledná mladá rodina Slovákov, že idú žiť do Kanady. Som zvedavý ako dlho to tu vydržím ja, lebo ten Rómsky starosta tu robí riadny bordel. Už neviem kam z konopy. Včera mi policajti povedali, že ten plot, čo mi rozobrali, nenašli a že nemajú žiaden dôkaz, takže sa vyšetrovanie uzatvára. Chcel som ťa prísť navštíviť, ale vieš, že ledva vyžijem z dôchodku a na cestu súkromným busom, odkedy zrušili štátom dotované linky, nemám. 55 rokov som odpracoval a teraz tretina z toho mála ide na energie, ďalšia na lieky a posedná na stravu a to si kupujem tie najlacnejšie obchodné značky. No poviem ti riadny humus, ale čo už, keď na lepšie nemám a na viac sa nezmôžem, lebo mi to ukradnú ešte pred dozretím. Vnučka Mirka, vieš, tá pracujúca v tej americkej IT firme, mi minule písala z Bratislavy, že si konečne kúpili trojizbový byt za 300tisíc Eur. Konečne už nemusia žiť v podnájme s troma deťmi. Už aj bolo na čase v 36ke. Len keby neboli tak veľmi zadĺžení. Ale čo narobíš, keď taký je svet. Vedľa idú stavať novú skládku a fabriku na spracovanie odpadu z EÚ. Takže aspoň trocha viac práce tu bude. Otázne či sa zato oplatí chodiť do práce, ale pre menej vzdelaných to bude asi jedno. Inak dúfam, že neprídu opäť záplavy. prší uť druhý deň a hladina nášho 50 rokov neregulovaného potoka opäť rýchlo vystúpila. Ako je to u teba?

Ešteže sa nám tak pekne darí podľa správ, čo čítam v novinách. Škoda, že to nemôžeme pocítiť hneď.

Ak našetríš na internet, tak si tento mail, dúfam, aj skoro prečítaš a odpovieš. Alebo niekoho z mladých popros nech ti požičia jeho notas na chvíľku.

S pozdravom Fero

 

Toto všetko môže byť realita, ale aj nemusí. Všetko závisí od nás.

Viac o projekte môžete nájsť TU a ak veríte tiež v uskutočnenie spomínaných myšlienok, prípadne by ste poznali lepšie riešenie a chcete sa oň podeliť, môžete sa pridať TU a tak vyjadriť svoj názor, za ktorý vám už predom ďakujem..

Alebo ak sa Vám tieto články páčia, alebo Vás niečim zaujali, môžete viac nájsť na Twitteri pod menom – martin david fedorko.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600758x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu