Založ si blog

Fico klame, alternatíva pre SR je aj mimo EÚ.

Len to by musela začať jeho vláda ozaj vytvárať silné Slovensko bojom proti korupcii, rodinkárstvu a nomenklatúre a začať useknutím si chípadiel v štátnej správe.

Fico dobre vie, že bez EÚ fondov je politika SMERu stratená a nanešťastie aj Slovensko. Do tohto stavu nás nedostal len on, ale všetky predchádzajúce vlády k tomu prispeli. Dnes je tu však jeho vláda, ktorá nedokáže vytvoriť zdravé nezdeformované podnikateľské prostredie. Jednoducho je to pre nich ľahšie byť vydržiavaným štátom.

Je ľahšie zapredávať krajinu EÚ federácii a zbavovať sa suverénnych kompetencií štátu, keď s nimi nevie narábať, ale keď všade dosadzuje podľa straníckeho kritéria, ani sa niet čo diviť.

Švajčiarsko, Nórsko, Island, Lichtenštajsnko ako členovia EZVO = Európske združenie voľného obchodu nám môžu byť príkladom, že pre ekonomické výhody voľného obchodu sa nemusia zbavovať svojich suverénnych štátnych kompetencii.

Samozrejme lokálny stranícky bosovia nebudú súhlasiť a teda ani Fico s vyhrnutím si rukávov a stratou neustálej životodárnej eurofondovej tekutiny.

Rečnícke otázky pána Fica a jeho kolesíkov o neexistencii alternatívy pre Slovensko preto vnímam ako neexistenciu alternatívy pre nich samotných. Pre vládu, ktorá je závislá na zahraničí viac ako Dzurindovci. Pre vládu, ktorá svojou chabou politikou pomaly ale iste rozoberá zvyšky samostatnosti SR.

Ak sa ti to rovnako nepáči, pridaj sa k nám a ukáž Gorilám v oblekoch, že nás nie je málo!

Viac zistíš kliknutím TU alebo si viac môžete prečítať TU.

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1599743x
Priemerná čítanosť článkov: 3855x

Autor blogu