Založ si blog

Rómska (cigánska) otázka, nezamestnanosť alebo len nekompetentnosť verejných činiteľov?

Čo je typickou taktikou politikov na Slovensku je, že prinášaju často pseudoproblémy, aby odklonili zrak občanov z ozajstných tém. To presne vystihuje stará známa pravda, že politik problém nerieši, len ho vytvára. U nás akoby to platilo doslovne. Veď ako dokáže niekto vyriešiť rómsky (cigánsky) problém, keď ani vlastným nevie vláda vytvoriť podmienky pre prácu (opäť sme na špici spolu s Grékmi, Španielmi, Portugalcami, SVK = 14.8% nezamestnanosť a viac ako 36% nezamestnanosť mladých)? Časy žitia z bohatstva minulosti či na dlh sa nenávratne končia, zdroje dochádzajú a tak verejní činitelia neschopní inovovať svoje myslenie by mali odísť. Nato by však museli existovať podmienky a tlak ľudí zdola, čo je však zablokované ústavou, volebným zákonom a ďalšími nepresnými paragrafmi v tých zákonoch, ktoré by nás občanov práve pred týmto zneužitím moci mali chrániť.

To by sme však museli žiť asi v inej spoločnosti, inej dobe a inej krajine. Občianska spoločnosť je budúcnosť, ale k nej si potrebujem mnohé uvedomiť, mnohé prežiť, začať spolupracovať a hlavne žiť s pevnými zásadami, ktoré platia rovnako na nás ako aj na druhých. Základom každého solídneho štátu je poriadok, jasné pravidlá pre všetkých a spolupráca pre spoločný cieľ. Sú tieto základné predpoklady na Slovensku? Obávam sa, že zďaleka nie. Práve tieto jasné pravidlá pre všetkých, poriadok a jasný cieľ je riešením nielen cigánskeho problému, ale problému nezamestnaosti celkovo. Na ich dosiahnutie však nesmú vo vedení byť nekompetetní správcovia. Kým to tak bude aj naďalej, bude nás strašiť vysoká nezamestnanosť, neefektívta v štátnej a verejnej správe, zákazky pre spriaznených známych verejných činiteľov, svojvôľa súdov, policajtov a iných verejných, štátnych a miestnych „orgánov“ a to všetko sa bude prekrývať čiatkovými pseudoproblémami či čiastkovými alebo vedľajšími problémami (rómska otázka, nevymenovanie generálneho prokurátora, chytanie malých rýb, štiepenie pravice a podobne), nad ktorými sa vytvorí kúdol prachu, aby zahmlil ten najpodstatnejší problém…

…nekompetentnosť verejných činiteľov pomaly ale iste vedúcu Slovensko do záhuby a všetkých jeho občanov bez rozdielu rasy a viery do novodobého ekonomického otroctva.

Že to nie je možné dosiahnúť? Všetko len samé výhovorky. Irónia je, že hoci vačšina občanov o tom hovorí, nakoniec koná úplne naopak a neodolá moci peňazí a verejní činitelia sa tak môžu následne vyhovátrať na nedostatočnú politickú vôľu. Či ozaj peniaze dokážu pokriviť charakter každému?

Pre viac návrhov ako zachrániť Slovensko od záhuby kliknite TU. Samozrejme aj skritizujte či niečo dodajte. Všetky návrhy sú vítané. Ďakujem!

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603997x
Priemerná čítanosť článkov: 3865x

Autor blogu