Založ si blog

Zabávači, konzumenti a kritici.

V jednej anglickej pesničke sa spieva, že na svete existujú dva typy ľudí. Tí, ktorí zabávajú a tí, ktorí sa nechajú zabávať. Ak by som to mohol upraviť a trocha doplniť povedal by som, že ide o tri typy ľudí vymenovaných v názve.

Prví sú obyčajne aktívni a po väčšine úspešní práve tým, že dokážu zabávať, odlákať pozornosť, či zmanipulovať myslenie tak, že zabávaný zabudne na skutočnú realitu.

Druhí sú obyčajne pasívni a relatívne menej úspešní, ktorí hľadajú u zabávačov to, čo majú v sebe, len to pre hľadanie na nesprávnom mieste nedokážu nájsť a tak len slepo blúdia a konzumujú všetko v nádeji, že hľadané raz nájdu.

Tretí slovne hryzú všetkých a poukazujú na ich chyby, aby sa nejako realizovali a odbúrali si tak pocit nepotrebnosti. Oháňajú sa silnými slovami bez skutkov a skrývajú sa za slovné spojenie rovnako abstraktné ako ich činy – objektívna kritika.

Do ktorej skupiny by ste zaradili seba? Politika? Občana? Anonymného komentátora pod článkom? Človeka veriaceho vo fungujúcu občiansku demokraciu (napr. popísanú na stránke Občianskej Iniciatívy SK) = autora blogu? Dokážeme sa objektívne zaradiť, pozrieť sa do zrkadla a niečo aj s tým spraviť, (ak nie sme so sebou spokojní, nielen liezť po chrbtoch druhých)? Dokážeme spolupracovať, navzájom sa zjednotiť za verejné blaho a nájsť spoločnú reč medzi sebou?

OI SK

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604116x
Priemerná čítanosť článkov: 3865x

Autor blogu