Založ si blog

Po nás potopa!

Prichádzajú v mieri, a do hojnosti, sú vítaní ako priatelia, odchádzajú v mieri po našom zistení, že sú nepriatelia z našej zdevastovanej krajiny. Aj takto sa dá rozvinúť to známe „po nás potopa“. Pri tejto metafore ma napadli dva príklady. Tzv. vojna proti terorizmu posvätená zásterkovou ideou boja za ľudksé práva a demokraciu a druhý prípad skorumpované a arogantné správanie politikov v krajinách bývalého socialistického bloku.

V oboch prípadoch trpia pre správanie samozvaných hrdinov, záchrancov, demokratov, či šikovných podnikateľov iba nevinní, obyčajne reálne pracujúci. Niekedy sa zdá, že svet, v ktorom žijeme, akoby mal prevrátené hodnoty. Pritom nositeľmi hodnôt sme my sami. Niekedy stačí ozaj málo, aby sa zlé zmenilo na dobré, alebo naopak.

Možno si stačí len viac veriť, nebáť sa pomenovať veci pravým menom, postaviť sa na odpor a ochranu vlastných prirodzených práv, viac spolupracovať a nasmerovať svoj oprávnený hnev k pôvodcom zločinov proti ľudskosti, proti nám.

Viac na www.obcianskainiciativa.sk

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603737x
Priemerná čítanosť článkov: 3864x

Autor blogu