Založ si blog

Dvojitý meter Západu na porušovanie ľudských práv

Pri pohľade na správy zo Sýrie, predtým Lýbie, Iraku či Afganistanu sa natíska otázka, prečo Západ intervenuje pri ochrane ľudských práv len v krajinách s nerastným bohatstvom, kde ho aj tak väčšina nechce, ale tam kde by ozaj intervenovať mal (Africké krajiny) ho to vôbec nezaujíma. Ak by sme to trocha viac pritiahli za vlasy, tak by sme sa mohli pýtať, prečo Západné krajiny ochraňujúce ľudská práva a hodnoty demokracie dopustia, aby u nás vládla tak prebujnelá korupcia. Prečo nezasiahnu u nás ani v afrických krajinách?

Lebo trňom v oku sú len režimy, či zriadenia nespolupracujúce so Západom. Ako sa prednedávnom vyjadril britský minister zahraničných vecí, keď povedal na margo stavu v Sýrii, že už teraz treba nadviazať vzťahy s novým vedením a preto ho treba aj podporovať. Ako veľmi sa odklonili Západné tzv. demokracie od svojho oficiálneho poslania? Nebolo toto poslanie iba zásterkou pre uskutočňovanie si svojej mocenskej politiky?

Nie je dosť jasné, že Západu alias kapitalistom ide len a len o svoj prospech? Kde sa po ich intervencii nastolila ozajstná demokracia? Sú slepí alebo im ide len o nadviazanie kontaktov a získanie vplyvu? Nevysvetľovalo by toto presnejšie stav vo svete, kde podporovanie teroristov a skorumpovaných politikv Západom je ok, ale inými už ok nie je?

Viac ako sa dostať z područia Západu na www.obcianskainiciativa.sk

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605491x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu