Založ si blog

Diera v rozpočte, diery v našich vreckách a diery v (zdravom rozume) hlavách verejných činiteľov. . .

Aspoň v tomto sme na tom podobne. Síce nie je diera ako diera, lebo inak sa prejavuje diera v príjme občanov ako diera v hlave pri rozhodovaní, ale aspoň takto sme si rovní. Kto chce si nakoniec uspojkojivé vysvetlenie nájde alebo vymyslí a to sa nemusí ani veľa namakať, stačí to natlačiť do mienkotvorných médií a tváriť sa, že je to číra pravda, aj keď ľudia bubú z toho zmätení. Ale veď aj o to ide. Zmiasť ľudí, aby si nemohli uvedomiť, že sú pre verejných činiteľov iba prostriedkom na dosiahnutie osobného prospechu.

Škoda len, že pre krytie sa za tzv. demokraciu. No našťastie vieme, že ani demokracia nie je vždy rovnaká demokracia, rovnako ako spomínané diery. Kým u nás vo východnej časti Európy sa prejavuje ako divoká a bezhraničná v západnej a severnej jej dávajú určit hranice, lebo prirodzene vedia, že absolútna demokracia ako aj absolútna sloboda v realite nejestvuje. A potom prečo sa máme horšie ako hoci aj spodná vrstva v západných krajinách?

Ale musí to tak byť? Musíme poslušne tolerovať nekresťanské praktiky samozvaných kresťanov, nedemokratické praktiky demokratov, nesocialne praktiky socialistov, netransparentné praktiky liberálov a pravičiarov? Vôbec nie. Pridajte sa k nám k Občianskej Iniciatíve SK. Ďakujeme, že chcete lepšiu budúcnosť nielen pre seba bez dier :)

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600830x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu