Založ si blog

22 protisociálnych opatrení sociálnej vlády alebo ako sa bohatí vedia brániť a preniesť bremeno na nižšie vrstvy v pyramíde

V pondelok sa na verejnosť dostal kompletný návrh nových daní a šetrení z dieľne sociálnej vlády. Niekde som čítal, že bitý je vždy ten, kto sa nevie brániť. To potvrdzujú aj tieto opatrenia, ktoré poľahky bohaté bankové inštitúcie, regulované firmy a bohatí celkovo obíjdu a prenesú bremeno na strednú prípadne chudobnú vrstvu, zvýšením svojich cien za služby-produkty.

Opäť sa len potvrdilo, že dostaneme to, čo si zaslúžime, lebo bojovať za svoje práva nevieme. Nevieme sa zjednotiť ani proti vysokým daniam, správnym poplatkom a korupcii na verejných postoch. Čoho sa vlastne bojíme? Toho, že môže byť aj horšie? Samozrejme môže byť aj horšie, ale aj lepšie. A to lepšie bez kritizovania a protestov zjavne nepríde samo od seba.

Dámy a páni vieme si spraviť poriadok aspoň vo vlastnom štáte? Alebo je nám dobré byť protektorátom, kolóniou či priestorom pre vysoké zisky a lacnú pracovnú silu nadnárodných anglosaských či gernánskych spoločností?

Niekedy sa sám seba pýtam, je nejaký rozdiel medzi pravicou, stredom, ľavicou, liberálmi, konzervatívcami, keď všetci potajme kradnú a obohacujú sa na naše trovy. Majú rovnaké priority: 1. straníci a ich blízki, 2. sponzory a ich blízki, 3. všetko ostatné až nakoniec 4. tesne pred voľbami občania=voliči? A to len všetko preto, lebo stranícky systém tak prirodzene funguje. Myslíte si, že iný spôsob ako riadiť štát nejestvuje?

Každý dobrý hospodár vie, že môže minúť iba toľko, koľko zarobí. Podsúva sa nám, že štát nie je dobrý hospodár, ale v skutočnosti to sú ľudia v čele štátu, ktorí sú neschopní a to len preto, lebo môžu. Lebo im nik nemôže pozerať na ruky. To všetko odzrkadľuje vyhlásenie pána Pašku pri kauze monitorovania poslancov pri podpisovaní prezenčky poslancov, že je to nedôstojné a neprimerané. Skúste niečo podobné povedať v súkromnom podniku ako obyčajný pracovník pán Paška a ste na ulici.

Ako sa nám niektorí smejú do tváre, tak verím, sa budeme smiať raz my im. Preto, kto má konkrétne návrhy na zlepšenie tohto systému a odstránenie pokultných praktík zo štátnych inštitúcií a zároveň vie bezodplatne venovať takejto aktivite kúsok svojho voľného času, prosím kontaktujte ma. Nájdu sa tu takí? Prosím o rožšírenie tejto správy, čo najširšej verejnosti, ak s týmto posolstvom súhlasíte. Ďakujem.

www.obcianskainiciativa.sk

 

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600742x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu