Založ si blog

Hra na telefón, alebo ako ministri a kompetentní nevedia, čo sa deje pod nimi a tárajú hlúposti

Keď som bol malý často sme sa hrávali hru na telefón. Všetci sme sa smiali a tešilo nás aká hlúposť vyšla z úst toho posledného, lebo sa pôvodná správa tak veľmi skomolila. Dnes sa stretávam s touto hrou opäť, ale už sa na nej nesmejem. Neviem, či to je tým, že som dospel, alebo že som stratil zmysel pre humor, alebo či to je aktérmi. Lebo ju vidím hrať našich najlepšie platených verejných činiteľov v situáciách, kde by sa to nepatrilo. Obyčajne tiež vyjdú z ich úst hlúposti, lebo pôvodná správa sa trochu pozmení.

Síce ťažko to zhodiť na ich nedoslýchavosť, skôr by som povedal, že je to úmyselné pozmenenie informácie, ale rád by som vedel prečo. Snažia sa aktéri takýchto drahých spoločenských hier o zábavu pre nás, alebo si robia prču z nás. A keďže sa od nich priamu odpoveď nedozvieme, odpoveď na túto otázku ostáva na vás. Potom si už len skúste odpovedať, čo ste ochotní spraviť preto, aby ste im zabránili robiť si tú prču z vás za vaše peniaze.

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600936x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu