Založ si blog

Zajtra bude lepšie vs. Lepšie časy budú aj dnes, ak pre ne niečo aj spravíme.

Skúste si vybrať z týchto výrokov a uvidíte na koho strane ste. Na tých, ktorí čakajú na zázrak, alebo na tých, ktorí sa na zázraku chcú podieľať. Ste teda občanom pasívnym, alebo aktívnym. Ste tými, ktorí idú podľa zákona, aj keď je proti zdravému rozumu, čo zákon káže, alebo máte vlastný názor viete sa zaň aj verejne postaviť?

Ste niekto koho formuje spoločnosť a vonkajšie prostredie, alebo ste tí, ktorí ovplyvňujú prostredie či spoločnosť?

Viem, že je prirodzené rozdelenie spoločnosti v negatívnom pomere aktívni k pasívnym (aj 1:100), ale tu na SVK sa zdá, akoby aktívni úplne vymreli. Akoby tu ľudia boli bez názoru, za ktorý by sa vedeli postaviť. Akoby ich stačilo opiť rožkom či peniazmi.

Pritom taká tenká je čiara, ktorú treba prekročiť, aby sme sa zmenili. Niekedy ozaj stačí málo, aby sme prekročili svoj tieň a žili lepšie časy už teraz. Len si treba nastavovať rovné zrkadlo a vravieť pravdu. Nech to znie akokoľvek naivne, či jednoducho. Je to síce ťažké dosiahnuť, lebo sme si už príliš navykli na jednoduhšie polopravdy, ale je to možné.

 

OI

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600743x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu